El Govern municipal dissenya una estratègia per a evitar el frau fiscal amb una major inspecció

Amparo Marco y Toni LorenzoL’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, insisteix que “si paguem tots, paguem menys” i confirma una rebaixa progressiva d’impostos

El Govern municipal dissenyarà una estratègia municipal de lluita contra el frau fiscal “amb l’objectiu que l’exigència fiscal de l’Ajuntament sobre la ciutadania castellonenca siga justa i siga la justa”, segons ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Aquesta estratègia pretén evitar el greuge comparatiu que suposa que una part de la ciutadania no complisca amb les obligacions fiscals quan la majoria sí ho fa. “Si paguem tots, paguem menys”, ha insistit l’alcaldessa. De fet, aquesta mesura s’implantarà de manera paral·lela a la rebaixa progressiva d’impostos que començarà a aplicar-se ja en l’exercici de 2016, tal com ja va anunciar l’alcaldessa el passat mes de setembre.

Aquesta lluita contra el frau es concretarà en un augment de la inspecció fiscal que permeta regularitzar la situació d’els qui aprofiten la falta de vigilància per a eludir el pagament de taxes com la de guals, la d’ocupació de via pública i la d’activitat. Marco ha insistit que es tracta que “paguen tots de manera justa i equitativa perquè tota la ciutadania es puga beneficiar de la rebaixa fiscal”.

El primer pas d’aquesta estratègia serà una campanya informativa que permeta regularitzar la situació fiscal als qui encara no ho hagen fet per a passar després a la fase d’inspecció i, arribat el cas, sanció. En aquest sentit, el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha apuntat que es tracta de “dissenyar un espai fiscal de confiança basat en una rebaixa progressiva d’impostos i taxes però amb garanties que paguen tots de manera equitativa”.

El govern municipal també va a reforçar els mecanismes per a “fer transparent la política fiscal municipal” dins de les directrius de la gestió econòmica i de la política fiscal marcades per l’alcaldessa de Castelló. Entre les mesures, es troba l’elaboració de la Carta Tributària per a simplificar els impostos i les taxes municipals i el Butlletí Ciutadà, un document que tots els veïns rebran en la seua casa a principi d’any amb la informació de les taxes i impostos que han de pagar. Cal recordar que Amparo Marco ha subratllat que “a més d’acostar aquesta informació al ciutadà, l’Ajuntament facilitarà el pagament d’impostos amb l’establiment de fraccionaments a la carta, que podran ser mensuals, trimestrals, semestrals, etcètera”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.