El Govern no ha previst a hores d’ara la subvenció per a l’EMT de València en els Pressupostos Generals

El Ayuntamiento habilita la cita previa para tramitar el Bono Oro y el Bono Amb Tu de la EMT.
image-448565
Reconeix, amb el seu silenci a una pregunta de Compromís, que no s’ha implicat en propiciar un finançament per la futura Autoritat Metropolitana del Transport a València, quan subvenciona les de Madrid i Barcelona

En una resposta a les preguntes dels senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, datada el passat dia 7 de febrer, el Govern reconeix que “donada la situació en què es troba el procediment d’elaboració dels pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2017, a data actual encara no s’han adoptat de manera definitiva els criteris i decisions de determinació del finançament que, si s’escau, es vaja a destinar per l’Administració General de l’Estat als sistemes metropolitans de transport públic per a l’any 2017“, resposta que per al senador territorial de la coalició “és decebedor” ja que “demostra el passotisme, poca serietat i desgana amb què es pren el Govern central a la tercera ciutat de l’Estat i els seus habitants“.

València vol situar-se en quant a la seua mobilitat i el de les persones que viuen a les poblacions del seu entorn al mateix nivell que altres localitats com Barcelona o Madrid, amb la creacióde l’Autoritat Metropolitana del Transport a partir de 2017. La AMT serà un ens autònom de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de més de 60 alcaldes de l’àrea metropolitana de València, que precisen d’un organisme que coordine, planifique infraestructures, serveis, xarxes i unifique la mobilitat d’una població propera als dos milions de persones. Entre els seus problemes figuren la manca d’un bitllet unificat, els carrils VAO (per a vehicles d’alta ocupació) i, principalment, finançament estatal com el que gaudeixen Barcelona o Madrid. Aquesta àrea metropolitana comptabilitza 175 milions de viatgers a l’any i es troba en procés de crear una targeta única intel·ligent adaptada a les necessitats de cada ciutadà. Barcelona ha rebut 98 milions d’euros de subvenció de l’Estat per una autoritat que abasta gairebé 300 municipis. Madrid i el seu Consorci arriben als 126 milions d’euros.

 

No considerem adequat que, després de les gestions realitzades des de l’àrea metropolitana de València ni les preguntes que busquen conèixer el grau d’implicació del Govern en un volum de moviment de persones molt important s’ometa el tracte que van a dispensar a l’interès demostrat per la Autoritat Metropolitana del Transport de València i se’ns trasllade el criteri que, com temem, no és gens clar a tenor d’una resposta tan poc concreta, que admet que no tenen criteris concrets per determinar el finançament més que la repartidora de les subvencions, i que no ha realitzat les gestions necessàries de cara a aconseguir la seua implicació plena i efectiva com fa en altres ciutats importants de l’Estat, el que al nostre parer és injust, un greuge nou i lamentable“, ha agregat Mulet.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.