BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El govern valencià inicia la catalogació dels símbols d’exaltació de la Guerra Civil i el franquisme

La conselleria valenciana de Justícia ha posat en marxa el procés de catalogació de tots els vestigis o símbols d’exaltació de la Guerra Civil o la dictadura franquista presents a Valencià. Segons ha informat a través d’una nota de premsa, la iniciativa dóna compliment al que disposa la llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien els drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura, coneguda com la llei de la memòria històrica, i que fins ara no havien estat preses en consideració a Valencià.

Imatge-dun-preconstitucional-Valencia-ACN_ARAIMA20151028_0199_57
image-249448

La conselleria ha informat que en els pròxims dies farà arribar un requeriment a diferents conselleries, així com a totes les entitats locals, perquè informin sobre qualsevol símbol o vestigi d’aquest tipus de què tinguin coneixement. L’elaboració del catàleg és el pas previ imprescindible per al desenvolupament a  Valencià de la llei de memòria històrica.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.