BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

La Generalitat Valenciana computa 1.300 milions que reclama al govern espanyol

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, junt al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha presentat el projecte de llei de pressupostos de 2016.
Generalitat-Valenciana-Monica-Vicent-GENERALITAT_ARAIMA20151029_0228_57 (1)
image-249451

El ple del govern valencià ha donat el vistiplau aquest dijous al projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2016. Uns pressupostos que segons ha explicat en roda de premsa la vicepresidenta Mònica Oltra “recullen l’esperit de l’Acord del Botànic” i l’objectiu prioritari dels quals és “rescatar persones”. Oltra ha destacat que tot i que el total del pressupost disminueix un 0,2% passant dels 17.191 milions de 2015 a 17.155 milions per a 2016, els comptes per a l’any pròxim de la Generalitat Valenciana “aposten per ajudar als que més ho necessiten”.

Oltra, qui ha comparegut acompanyada del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha avançat algunes dades del pressupost que demà el conseller Soler lliurarà a les Corts Valencianes i posteriorment explicarà amb detall als mitjans de comunicació. Així, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha explicat que el pressupost total del seu departament s’incrementa en un 17,2% mentre que les partides per a dependència, autonomia personal i la renda garantida de ciutadania augmenta un 35%.

La vicepresidenta també ha destacat altres partides com el programa d’habitatge, que experimenta un increment superior al 110%, o la creació d’una línia de crèdit específica per combatre la pobresa energètica. Mònica Oltra ha incidit en què aquest pressupost s’ha fet “pensant en governar per a les persones”, com demostra, segons la seua opinió, l’increment en un 23% de les ajudes de beques de menjador, que a més estaran oberts tot l’any; destinar 35 milions a finançar les receptes mèdiques a pensionistes i persones amb renda inferior a 9.500 euros anuals; i l’increment en ajudes de cooperació, passant de destinar 0,55 euros per habitant a 2,44 euros.

Ingressos

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda Vicent Soler ha explicat que els comptes de 2016 s’han elaborat pensant en reflectir la realitat. En aquest sentit, Soler ha assenyalat que “desapareixen del pressupost ingressos que mai s’ha materialitzat, com la venda de béns de la Generalitat, i s’han ajustat les previsions poc realistes del PP d’alguns tributs”.

El conseller també ha explicat que els pressupostos s’han quadrat respectant el sostre de despesa i el límit de dèficit del 0,3% per al 2016 que imposa el ministeri d’Hisenda, però s’ha mostrat molt reivindicatiu a l’hora de demanar al govern espanyol que transferisca “amb urgència” 1.300 milions d’euros al País Valencià per poder atendre les necessitats dels seus ciutadans.

El govern valencià ha inclòs en el pressupost aquests 1.300 milions que necessita per quadrar els seus comptes malgrat que no té la certesa que el govern espanyol li’ls done. En el pressupost que lliurarà demà el conseller al Parlament aquest import apareixerà com un “paquet bàsic ciutadà” –ha assenyalat Mònica Oltra– que és el que demana el govern valencià a l’executiu espanyol per poder donar cobertura dels serveis bàsics als seus ciutadans mentre que s’aprova un nou model de finançament que compute el total de la despesa dels serveis assistencials que ofereix la Generalitat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.