banner_990x90_EFE (1)

El IVASPE homologa a medio centenar de Voluntarios de Protección Civil de la Marina Alta

L’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha homologat a prop de mig centenar de Voluntaris de Protecció Civil de la comarca de la Marina Alta, les diplomes dels quals ha lliurat aquesta vesprada en la Casa Primícies de Xàbia el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.
Els voluntaris de les poblacions de Gata de Gorgos, Teulada, Benitatxell, Denia, Pedreguer i Xàbia han assistit a un curs bàsic de 40 hores de durada impartit al llarg de diversos mesos, impulsat per l’Ajuntament de Xàbia, amb l’objectiu de millorar la seua capacitat de resposta davant els diferents aspectes que atén la Protecció Civil: Des de nocions en primers auxilis, intervenció en incendis o cerca i localització de persones desaparegudes fins a ordenació i regulació del tràfic, resposta davant abocaments de mercaderies perilloses, comunicacions o psicologia.

José María Ángel ha felicitat als nous voluntaris de la comarca i ha destacat la important labor que realitzen en totes i cadascuna de les localitats de la Comunitat Valenciana, ja que es tracta d’un treball desinteressat, solidari i altruista que redunda en benefici de tota la societat i d’una major seguretat en els municipis.

El IVASPE, dins del seu programa anual, organitza una sèrie de cursos dedicats a la formació bàsica per als voluntaris de nova incorporació dirigit a les agrupacions locals i Associacions de voluntaris de Protecció Civil, al mateix temps que homologa també uns altres que es realitzen per iniciativa de les diferents administracions locals valencianes. Com requisit per a accedir als cursos es troba el d’estar inscrit en el Registre de Voluntaris de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana.

La legislació espanyola en matèria de protecció civil, estableix que les administracions públiques recolzaran la vinculació voluntària i desinteressada dels ciutadans a la protecció civil. Les Agrupacions Locals de Voluntaris de Protecció Civil, són l’element integrador que permet a l’Administració Local complir amb l’establit en la Llei i facilita als ciutadans el desenvolupament de la seua labor solidària.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.