El Mercat Central celebra el seu aniversari amb mascletà i paelles populars a la plaça de l’Ajuntament

València Notícies | Redacció.– Els venedors i venedores del Mercat Central presidiran, al balcó de l’Ajuntament, la mascletà que es dispararà el pròxim diumenge a migdia a la plaça de l’Ajuntament. A més d’este espectacle de la pirotècnia Hermanos Caballer, la ciutat acollirà altres activitats per a commemorar amb tots els valencians i valencianes el centenari de l’esmentat mercat, la història del qual (#100anysfentmercat) es recull en un llibre que es presentarà al desembre.presentacion-de-la-actividades-del-centenari-del-mercat-central

 El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui totes estes activitats organitzades per l’Associació de Venedors del Mercat Central amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. La festa començarà a les 10.30 hores en la contornada del Mercat, amb la inauguració d’una exposició que ha organitzat la plaça del Mercat. Seguidament, l’escola infantil Les Petits conduirà tallers amb fruites, manualitats, i jocs tradicionals per a entretenir els menuts i menudes. Al mateix temps, la Federació de Folklore Valencià actuarà al son de la dolçaina i el tabalet, mostrant, a més, l’originalitat de la indumentària típica de la ciutat. A partir de les 12.30 hores, l’alumnat del Conservatori Superior de Dança València oferirà una mostra coreogràfica i a les 13.30 hores la Xaranga FBI de Corbera acompanyarà  tots els presents fins a la plaça de l’Ajuntament, on la pirotècnia Hermanos Caballer dispararà una mascletà especial, que serà l’antesala d’un dinar popular de què podran gaudir les 2.000 persones que hagen comprat el seu tiquet, per tres euros (beguda inclosa) davant de l’església de Sant Joan del Mercat a partir de les 10.30 hores.

Carlos Galiana ha invitat tota la ciutadania perquè s’acoste a festejar l’efemèride “junt als qui, dia rere dia, treballen per a oferir als valencians i valencianes els millors productes, uns professionals que diumenge tindran obert l’Ajuntament”.

Per la seua banda, el president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí, qui ha agraït l’ajuda de la Regidoria de Comerç i també de la de Turisme, així com d’entitats que col·laboren i patrocinen la festa del diumenge, ha recordat que la història del Mercat Central “és la suma de moltes històries menudes”. D’estes se’n farà ressò un llibre que es presentarà el 14 de desembre en el marc de la commemoració de l’aniversari del mercat, que el pintor Luis Lonjedo plasmarà en un quadre que realitzarà en el mateix recinte durant els dies 21, 22 i 23 de novembre.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.