El nostre Compromís amb la ciutadania

Consol Castillo

Regidora de Compromís a l’Ajuntament de València

image-24363
El nou curs polític comença carregat. Des de Compromís encetem aquest segon període amb ganes i amb la il·lusió de treballar en la millora de la transparència , l’eficàcia i la proximitat en la gestió del nostre Ajuntament. Treballar, en definitiva,  per a millorar la vida de la gent, que és del que es tracta.

Som conscients de la quantitat de feina que tenim per davant però no podem rendir-nos al pessimisme. Tenim projectes i una forta voluntat de canvi i de millora. Ens plantegem per damunt de tot aconseguir uns serveis públics de qualitat, o com a mínim que no empitjoren els actuals amb les successives retallades amb què ens ha obsequiat  els governs del Sr. Rajoy i del Sr. Fabra i que la Sra. Barberá du a la pràctica al peu de la lletra.

Ens plantegem que els centres de discapacitats, de majors, les escoles infantils, els nostres majors, les persones  sense sostre, els que estan en perill d’exclusió… tots ells tinguen en Compromís a un interlocutor.

Ja des de la nostra entrada a l’Ajuntament ens plantejàrem el dur a terme polítiques d’austeritat i d’estalvi de gastos sumptuosos o superflus.

Hem de gastar el que és necessari en allò que és necessari, aplicant el que apliquen els nostres conciutadans.

Per nosaltres s’han d’acabar els privilegis i amb ells els cotxes oficials (cosa que sembla que està a punt d’ocórrer, malgrat les reticències de la nostra primera autoritat), hem d’acabar per costoses, poc rendibles i contràries a un model amable de ciutat pel qual apostem des de Compromís, amb la Fórmula 1, les obres faraòniques (com ara l’ampliació del Palau de Congressos tenint a 3 km Fira València completament infrautilitzada), els consums desmesurats en enllumenament públic…

Apostem per polítiques d’eficàcia i sostenibilitat optimitzant els recursos, fent realitat per exemple un transport públic de qualitat, a preus raonables i amb visió metropolitana, cosa que es podria aconseguir augmentant el nombre d’usuaris per a la qual cosa caldria fer-lo útil, augmentant les freqüències de pas i acostant-lo a la ciutadania com ocorre en altres ciutats d’Europa, on junt amb la bicicleta formen part del paisatge urbà.

La nostra ciutat ha de ser de la ciutadania i per a això ha de ser una ciutat amable, on es puga caminar, on el comerç de proximitat siga una realitat, on els valencians que viuen i/o treballen ací convisquen amb normalitat amb tots eixos milers de visitants que cada any arriben per conéixer-nos.

A eixos volem acollir-los en una ciutat moderna, neta, integradora, on la cultura no siga un luxe sinó que impregne els nostre carrers amb els seus edificis i la seua història  i on les ofertes escèniques, pictòriques, musicals… siguen un altre atractiu turístic, més enllà de grans esdeveniments per a uns pocs.

Però no som il·lusos i no ignorem la situació actual de retalls i de crisi. Amb transparència, rigor en la despesa, justícia en les adjudicacions dels serveis, amb el compliment de la llei, amb la voluntat d’escoltar els ciutadans fent-los partícips dels dia a dia de la seua ciutat i amb la modèstia de saber que estem per a servir als  qui ens han votat i també als qui no, és possible fer política i polítiques d’una altra manera.

No és una utopia , són uns altres valors. És governar per a que tots i totes  estiguem un poc millor i no per a que sols uns quants espiguen molt millor.

Des de Compromís ens ho creiem i treballem per fer-ho possible.

VLCCiudad/Opinión

 

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

3 Responses to "El nostre Compromís amb la ciutadania"

  1. Pingback: Bitacoras.com

  2. Pingback: El nostre Compromís amb la ciutadania – Compromís per Valencia

  3. Pingback: El nostre Compromís amb la ciutadania – Compromís per València

Leave a Reply

Your email address will not be published.