El Palau acull per primera vegada el Festival 10 Sentidos i la coreògrafa israeliana Sharon Eyal

El Péndulo | Redacció.– El Palau de la Música serà una de les seus de la cinquena edició del Festival 10 Sentidos. Concretament, serà l’enclavament on se’n farà la inauguració, amb la presència destacada de Sharon Eyal, qui va ser una de les ballarines principals de la prestigiosa Companyia Batsheva. La coreògrafa israeliana, qui mai abans ha treballat a Espanya, presentarà al Palau la seua darrera actuació el proper 17 de maig.

Glòria Tello.
image-349844

“Eyal ha sigut fins fa quatre anys coreògrafa adjunta de la Companyia Batsheva, una de les formacions amb més prestigi en el camp internacional de la dansa”, ha destacat la regidora de l’Àrea de Cultura i presidenta del Palau de la Música de València, Glòria Tello, per a qui esta actuació “suposa una nova oportunitat per projectar al món un recinte cultural molt important”.

El darrer treball d’Eyal, ‘OCD Love’, és una de les peces creades pel grup internacional L. E. V., conformat per la coreògrafa israeliana amb Guy Bechar. Des que el van estrenar l’any passat ha aconseguit crítiques molt positives arreu del món. “Este espectacle complementa la línia política que estem desenvolupant en el Palau de la Música centrada en la priorització dels continguts culturals de qualitat, tant de l’àmbit internacional com dels protagonitzats per professionals de la nostra terra, destinats a tot tipus de públics”, ha explicat Tello.

‘OCD Love’ (amor TOC, en valencià) aborda el trastorn obsessiu-compulsiu i els desafiaments que comporta per a les persones que el patixen tant pel que fa a l’amor, en concret, com a la vida en general. “La lluita contra l’estigma de les malalties mentals és una causa excel·lent per ser tractada mitjançant l’art en un enclavament com el nostre Palau de la Música”, ha afegit per acabar Tello.

Precisament la presentació de les diferències com una oportunitat més que com un entrebanc és un dels trets distintius del Festival 10 Sentidos, nascut l’any 2011 amb la voluntat de servir de punt de trobada i reflexió per a artistes amb capacitats molt diverses.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.