El Palau de la Música inicia demà temporada amb un 22% d’increment en la venda d’abonaments 2017-18

El Péndulo | Redacció.- L’Orquestra de València, sota la direcció del mestre peruà Miguel Harth-Bedoyan i el violonchel·lista Guillermo Pastrana, inicien demà dissabte la temporada de concerts de l’auditori valencià, que ha experimentat un augment d’un 22% en la venda d’abonaments, una vegada conclòs el període de renovació i venda per a tot el curs 2017-18. La regidora de Cultura i presidenta de l’organisme autònom, Glòria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta amb este increment i ha afirmat que “amb molt d’esforç, hem aconseguit que el Palau de la Música revertisca la tendència negativa de nombre d’abonaments, que venia de l’anterior legislatura, concretament des de l’any 2011”. En concret s’ha pujat prop d’un 22% respecte al mateix transcurs de temps del curs passat, arribant a la xifra de 952 abonats, incloent-hi els abonaments de nova creació X6A, X6B i Piano. A este nombre cal afegir 251 abonaments del trimestre de Tardor, resultant una suma total en este inici de temporada de 1.203 abonaments.

Esta pujada, explica la regidora, es deu “al fet històric al Palau d’introduir per primera vegada, una flexibilització de l’oferta amb la creació de tres nous cicles específics”, com també assumir el risc, “després de 30 anys amb la mateixa i caduca fórmula, d’implantar nous canals i opcions de venda a la ciutadania”, com per eixample “la compra d’entrades des de l’inici de temporada per a qualsevol concert de l’any, que abans no es feia i que ha sigut un èxit“. Per últim, ha afegit que altra causa és “la qualitat d’esta programació, en la que hem volgut oferir la màxima excel·lència”.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “hem fet una aposta ferma per a aplicar noves tecnologies, per a informar i facilitar la compra”, i també “per a baixar on podíem fer-ho i matisar el preu final, de molts concerts de l’Orquestra de València, que en conjunt ha permés que vinguen nous públics”. En este sentit ha afirmat que “estem molt contents perquè ara que s’està denunciant la pèrdua progressiva d’assistents als auditoris, nosaltres ja tenim molts concerts plens i, estem experimentant un augment significatiu en el nombre d’abonats”.

Respecte als tipus d’abonaments compresos des d’octubre fins a juliol, que són la Temporada Anual i Orquestra de València, s’ha arribat als 784 abonats, un 17% més respecte a la temporada passada. Una xifra que enguany ha pujat als 952 abonats, prop d’un 22%, gràcies a la suma de 56 abonats del Cicle X6A, 33 del Cicle X6B i 79 del Cicle Piano. Este augment que es veu reforçat amb els mateixos paràmetres experimentats en els últims cinc anys, amb una mitjana de 701 abonaments.

Primer concert d’abonament

L’Orquestra de València protagonitzarà este primer concert, en el qual es farà un homenatge a Matilde Salvador, amb motiu del centenari del seu naixement. El director peruà Miguel Harth-Bedoya, nominat dos vegades als Grammy i guanyador d’un Emmy, i titular de l’Orquestra de la Ràdio Noruega a Oslo, debutarà a l’auditori i dirigirà una selecció de “El ruiseñor y la rosa” de la compositora valenciana. Un programa en el qual figuren també dos obres mestres del repertori com són el “Concert per a violoncel i orquestra núm. 1” de Dmitri Xostakóvitx, que serà interpretat pel granadí Guillermo Pastrana, que també debuta i que és considerat com un dels millors concertistes del món, guanyador del Premi Ojo Crítico de Música Clásica. Conclourà el concert amb la romàntica “Simfonia núm. 4” de Johannes Brahms.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.