El Palau de la Música nomena Francisco Coll compositor resident de l’Orquestra de València

València Notícies | Redacció.- El músic valencià Francisco Coll serà el primer Compositor Resident del Palau de la Música i l’Orquestra de València. Estarà vinculat al Palau i l’Orquestra durant les temporades 2018/19 i 2019/20. Una de les seus funcions serà la de compondre una obra simfònica per a l’estrena mundial amb l’Orquestra de València.

Així ho ha anunciat la presidenta del Palau, Glòria Tello, que ha recordat que l’Orquestra de València mai havíem tingut un compositor resident, “i treballar amb un músic valencià de la projecció internacional de Francisco Coll, amb compromisos tan importants amb la Royal Opera House de Londres o la London Symphony i Simon Rattle és un honor”. Amb esta decisió “d’una banda, donem suport i visibilitzem la creativitat dels autors valencians i d’altra, fem un pas endavant cap a eixa l’excel·lència amb què estem treballant per a la nostra orquestra”, ha manifestat la regidora.Francisco Coll Luzern.

Les obres de Francisco Coll han estat interpretades i encarregades per la filharmònica de Los Ángeles, Ensemble Intercontemporain, les simfòniques de Lucerne i City of Birmingham. A més, entre les seues dades curriculars destaca l’èxit “Café Kafka”, en 2014, amb la Royal Opera House del Covent Garden. Amb el seu nou compromís, el compostitor ha expressat el seu desig de començar a treballar en l’obra per a l’Orquestra de València i ha manifestat que el nomenament “ha estat tota una sorpresa i és un gest que aprecie enormement, ja que com a valencià, la seua Orquestra sempre ha sigut un referent per a mi”.

Este càrrec ha estat propiciat pel director artístic i titular de l’Orquestra, Ramón Tebar, que s’ha mostrat molt content i que ha declarat que “en este primer trimestre, a banda de supervisar la programació de l’Orquestra de València i dirigir concerts, em sembla molt important impulsar la creació de nova música, no sols del nostre present sinó també per al nostre futur”.

En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que “este és un dels nous projectes en els quals estem treballant amb Ramón Tebar, i que de segur ens ajudarà a innovar dins la nostra orquestra, per obrir-la al món associant-la amb grans talents i dotant-la, d’esta manera, de més visibilitat.”

Durant els dos anys abans mencionats, l’Orquestra interpretarà obres de Francisco Coll ja escrites en el passat. També i en quatre diferents períodes, el compositor realitzarà tallers per a treballar amb jóvens compositors, en els quals la formació simfònica valenciana participarà amb obres de Coll. A més, estarà present en taules redones i encontres amb el públic i serà mentor d’un jove compositor durant cada temporada, supervisant i ajudant a estos autors a trobar una veu pròpia, desenvolupar-se i obrir-se portes. També serà assessor de programació de música de nova creació, en col·laboració amb Ramón Tebar, per a les pròximes temporades. Una altra acció que es planteja amb l’Orquestra de València, serà la de realitzar una gravació monogràfica de la seua obra.

Francisco Coll va realitzar els seus estudis als Conservatoris Superiors de València, Madrid i Londres, on va obtenir els Premis d’Honor Fi de Carrera i Fi de Màster. Paral•lelament va estudiar composició en privat amb Thomas Adès, sent el seu únic alumne. La seua obertura orquestral “Hidd’n Blue”, encàrrec de la London Symphony Orchestra, ha sigut interpretada per formacions com la SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg o la Munich Philharmonic Orchestra. En 2016 Coll va debutar als BBC Proms de Londres amb “Four Iberian Miniatures” per a violí i orquestra. L’obra “Mural” es va estrenar amb l’Orchestre Philharmonique du Luxembourg, sota la direcció de Gustavo Gimeno. Actualment és compositor resident de la SMRC.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.