El Palau de la Música obri les seues portes als músics del jazz valencians amb el cicle ‘Jazz a poqueta nit’

El Péndulo | Redacció.-  ‘Jazz a poqueta nit’ és el nou cicle del Palau de la Música dedicat als músics de jazz valencians, que es desenvoluparà des del 5 de març fins al 7 de juny a la Sala Rodrigo i que reunirà a destacats artistes d’este gènere com ara Steady jazz trio i Jesús Santandreu, Kiko Berenguer Quartet, Ricardo Belda i Arantxa Domínguez i Naima Trio.

La presidenta del Palau de la Música Glòria Tello i el director del Palau, Vicent Ros, s’han reunit amb els artistes d’este cicle que segons ha declarat la regidora suposa “un pas endavant en la nostra determinació de donar suport als músics valencians, perquè tinguen en el Palau la seua plataforma d’expressió artística”. I a més ha afirmat que “la bona acceptació dels músics amb els quals hem pogut comentar el projecte, ens dóna a entendre que “Jazz a poqueta nit” tindrà continuïtat en el temps i serà un cicle que podrà consolidar-se dintre de la programació del Palau de la Música”.

Per altra part, Glòria Tello ha volgut també fer referència al fet que “l’adaptació que Dani Nebot ens ha fet del potent cartell del passat Festival de Jazz, com a la imatge del cicle que ara comença, dóna resposta no sols a la nostra voluntat que este gènere estiga present amb els nostres artistes tot l’any, sinó també a la de crear una potent marca de jazz a la ciutat”.

Presenctación del ciclo 'Jazz a poqueta nit' (Foto-Eva Ripoll)

Per la seua banda, Vicent Ros ha mostrat la seua satisfacció perquè “obrim definitivament les portes d’este nou Palau al jazz valencià, amb grups i músics d’enorme qualitat, però que fins ara estaven marginats en la nostra programació”. En este sentit ha afegit que “ara tenim cicles de joves intèrprets, de cançó i de jazz, però estem treballant per crear d’altres tipus i que tinguen en la magnífica Sala Rodrigo, el seu espai artístic”.

Els concerts seran a les 20.00 hores i tenen un preu de 8 €. El primer d’ells, 5 de març, s’obri amb una de les formacions amb més tradició del jazz valencià, el Steady Jazz Trio. A més compten amb la col·laboració del gran saxofonista Jesús Santandreu.

El 30 d’abril, Dia Internacional del Jazz, continua el cicle amb el quartet de Kiko Berenguer, jazzista especialitzat en el jazz flamenc, que comptarà amb Juan de Pilar en la guitarra flamenca, César Giner al baix i Jesús Gimeno a la percussió.

 Arantxa Domínguez i Ricardo Belda lideraran el concert del 25 de maig amb un projecte consolidat basat en estàndards i el jazz amb majúscules. Tot un treballador del jazz com és Belda i el seu trio, amb Felipe Cucciardi i Luis Llario. Uns músics aguerrits en tots els escenaris de la ciutat que atresoren sensibilitat i un profund coneixement del llenguatge jazzístic.

 Per últim Naima Trio oferix l’aposta més avantguardista del Cicle. Un trio de música innovadora i electritzant. És un dels grups de jazz valencians més innovadors que solen oferir grans espectacles basats sempre en composicions pròpies.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.