El Palau obri les seus portes als refugiats amb un concert de L’Oquestra de València

El Péndulo | Redacción.- El Palau de la Música obrirà hui dissabte (a les 12:00 hores) les seues portes als refugiats, amb un concert gratuït de l’Orquestra de València a la Sala Iturbi. Es tracta d’un nou programa inclòs en el nou projecte social, que té com a objetiu acostar la música a les persones i col·lectius més vulnerables. Per a la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, este concert “serà molt especial perquè la música és sens dubte un dels millors vehicles per representar els valors de la tolerància i la solidaritat “. És per això que el Palau “obri les seues portes a tants refugiats que venen fugint del terror als seus països, i als que hem d’integrar i ajudar amb força”, hi ha afegit la regidora.

ORQUESTA DE VALENCIA
image-322138

L’Orquestra davall la direcció de Yaron Traub interpretarà un repertori compost per obres populars  plenes de vitalitat i,  d’altra banda, composicions  i autors amb referències als horrors dels conflictes armats, com a causa de la fugida, l’exili i la busca d’asil. El públic assistent podrà gaudir de la ‘Suite orquestral núm. 1’ i el ‘Prélude et Aragonaise’  de l’òpera ‘Carmen’, de Bizet, la Dansa eslava de Dvorak, el ‘Capritx espanyol’ de Rimski-Korsakov, la ‘Suite de Jazz núm. 2’ i el ‘Vals núm. 2’, de Xostakóvitx, la bacanal de Samsó i Dalila de Saint-Säens, ‘Viktor’s Tale’, de La Terminal, la ‘Marxa Imperial’, de La Guerra de les Galàxies de John Williams i la Dansa hongaresa núm. 5 de Brahms.

Les persones que assistiran al concert formen part de 6 associacions de refugiats, que tenen com a objectiu la seua integració a la societat d’acollida, i són CREU ROJA, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat  (CEAR), el CAR de Cullera, el CAR de Mislata, SAVE THE CHILDREN, ACCEM i ACNUR.

Serà un concert obert també al públic en general, que podrà arreplegar les seues entrades una hora abans en taquilles. En este sentit, Glòria Tello ha animat a la ciutadania “a donar suport als refugiats amb la seua presència i que puguem gaudir tots junts i en germanor, d’eixe llenguatge universal que és la música”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.