El Ple d’Alboraia s’uneix a la defensa de les pensions i acull les peticions i reivindicacions del CEIP Ausiàs March

PlenoTambé aprova substituir més d’una vintena de contenidors enterrats i sol·licitar les ajudes econòmiques de la Generalitat per als polígons industrials.

Els cinc grups polítics amb representació política es van donar cita en la sessió ordinària del Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alboraia de març per a tractar diversos temes referents a la localitat. Entre ells, a proposta del PSOE i la Unió Democràtica de Pensionistes i Compromís i la Federació Valenciana de Municipis, es va acordar defensar el sistema públic de les pensions i reclamar un augment de les mateixes amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Esquerra Unida i les abstencions de Ciudadanos i el Partido Popular.

Pel que fa a la delicada situació del centre educatiu públic Ausiàs March, tal com l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, es va comprometre en l’anterior Ple, va ser presentada com a moció institucional. Laura Campillo, de la junta directiva de l’AMPA d’aquest col·legi, la va llegir, va reclamar una solució definitiva i va agrair al Ple que s’involucrara en la situació de l’Ausiàs March i les seues necessitats.

L’Ajuntament d’Alboraia fa temps que tracta de consensuar amb els propietaris, damnificats de l’enderrocament dels seus habitatges per aluminosis, una solució temporal, beneficiosa per al col·legi i el barri i que no agreuge la situació dels propietaris, ja molt difícil. Solucions com el lloguer del solar mentre es trobava comprador per a donar servei al barri i al col·legi no han comptat amb el consens de totes les parts.

Ara, amb diverses ofertes de compra, els damnificats desitgen vendre i donar solució a almenys part dels seus problemes, la qual cosa ha despertat certa alarma en l’AMPA per les molèsties que originaran les obres al costat del col·legi.

La regidora d’Educació i Urbanisme, Ana Bru va recordar que, malgrat les dificultats, es va aconseguir trobar una solució per a l’IES Patacona i que continua tractant que, d’acord amb la Conselleria, s’aprove per fi el Pla General, que ordena el creixement del municipi, on es contempla la nova ubicació per al centre.

Per unanimitat, es va aprovar crear una comissió amb representació de tots els partits polítics presents en el Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alboraia, representants de les AMPAs dels centres d’educació pública de la localitat i dels propietaris del terreny annex, així com personal tècnic i jurídic, per a estudiar les solucions possibles.

També per unanimitat, es van aprovar els assumptes convocats en l’ordre del dia. D’aquesta manera, va tirar endavant la despesa per a substituir les cubetes d’una vintena de contenidors enterrats, sobretot de Port Saplaya, ja que es deterioren en major mesura a causa de la humitat de la platja.

Igualment, es va aprovar, també per unanimitat, la proposta per a sol·licitar ajudes per als polígons, previstes en un programa de la Generalitat que incidiran en aspectes com la il·luminació o la seguretat, entre altres, segons el sol·licitat per ASEPAL, l’associació d’empreses del polígon d’Alboraia.

L’Ajuntament ja va gestionar recentment la dotació per a la zona de fibra òptica, ja instal·lada, així com el gas natural, les canalitzacions del qual han entrat ja al polígon per a donar servei a la Central de Policia i estan a l’espera de les possibles sol·licituds de les empreses.

També va presentar Esquerra Unida una moció sobre l’estudi de la modificació del Reglament Orgànic Municipal, que té com a objectiu aconseguir evitar que les mocions de les diverses organitzacions o associacions registrades a Alboraia eviten ser acollides obligatòriament per algun partit polític per al seu debat en el Ple. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat, ja que es tracta tan sols d’un estudi, si bé des de l’Equip de Govern es va recordar que el Ple és un òrgan col·legiat i les mocions, un instrument dels grups que ho componen.

També es va recordar que la participació ciutadana es garanteix a través dels consells sectorials, una via perquè associacions, veïnes i veïns puguen conéixer els projectes i propostes del govern i els grups polítics i aporten suggeriments i opinions sobre aquest tema o presenten al govern les seues pròpies proposicions.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.