El Premi Iturbi s’acosta a la final amb importants novetats

El Péndulo | Redacció.- La 20ena edició del Concurs Internacional de piano “Premi Iturbi” entra en la seua fase final, amb els concerts que dijous 21 i divendres 22 tindran lloc al Palau de la Música. D’un total de 18 participants inicials, les successives proves eliminatòries han deixat classificats sis joves intèrprets, que clouran la seua actuació amb un concert final amb l’Orquestra de València, dirigida per Bruno Aprea.

La present edició ha comptat amb la incorporació a les fases eliminatòries de tres obres dels compositors valencians Salvador Chuliá, César Cabedo i Andrés Valero-Castells. La direcció del Premi Iturbi ha manifestat que “d’aquesta manera s’assoleix una projecció dels compositors locals de piano en un circuit internacional marcat per la qualitat”. S’intenta que els intèrprets estrangers comencen a familiaritzar-se amb els autors valencians, i que el seu repertori puga anar incorporant-se progressivament al circuit de concursos internacionals de piano.Perticipante del Premio Iturbi.

Les obres interpretades d’autors valencians han sigut: “Smells like prelude”, d’Andrés Valero Castells; “Sortilegio”, de César Cabedo Moltó; i “Episodis Pianístics”, de Salvador Chuliá Hernández.  Interpretades al piano per Raúl Canosa (Valero); Saeyoon Chon (Chuliá); Fatima Dzusova (Chuliá); Juan Carlos Fernández-Nieto, (Valero) ; Andrei Ivanov, (Valero) ; Miyeon Lee, (Chuliá); Jorge Nava, (Valero); Piotr Ryszard Pawlak (Valero); Aya Sakamoto, (Cabedo); i Nikita Volov, (Chuliá).

La nova imatge icònica del Premi Iturbi

L’artista Assad Kassab assentat a València és l’autor de la nova imatge icònica que identifica el Premi Iturbi en la present i en successives edicions. Es tracta d’una peça tridimensional en forma de ou, al·legòrica al naixement dels joves intèrprets i de la seua projecció internacional des de les taules del concurs Iturbi. Una peça perfectament integrada com a escenografia sobre l’escenari i també incorporada al grafisme dels programes i elements flotants de l’escenari.

Segons el diputat de Cultura, Xavier Rius, “estem fent esforços per tal de modernitzar la imatge del concurs, no solament gràfica sinó també en totes les fases de comunicació al voltant d’aquest esdeveniment musical i cultural”. I continua, “s’han fet millores en la retransmissió del senyal via streaming, i ara sabem per exemple, que el concurs té un seguiment important en llocs com Japó i Rússia”.

La imatge dissenyada per Assad Kassb serà incorporada per primera vegada com a trofeu que acompanyarà als premiats, a més de les importants retribucions dels diferents premis en metàl·lic. El premi amb major quantia és el que atorgarà la Diputació de València al guanyador del concurs, dotat amb 18.000 euros, i que serà lliurat en una gala que tindrà lloc dissabte 23 a partir de les 19:30h.

El programa dels dies 21 i 22

Programa de Dijous 21, a les 19:30 hores en el Palau de la Música

Saeyoon Chou. Concert núm. 5, Beethoven

Fátima Dzusova. Concert núm. 2 en Si bemol, Brahms

Juan Carlos Fernández-Nieto. Concert núm. 3 en Re menor, Rachmaninoff

Programa de Divendres 22, a les 19:30 hores Palau de la Música

Andrei Ivanou. Obra: Concert en La menor, R. Schumann.

Jorge Nava. Obra: Concert núm. en Re menor, Rachmaninoff

Aya Sakamoto. Concert núm. 2, en DO menor, Rachmaninoff

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.