El President Morera anuncia que es recopilaran i publicaran les actes de les sessions de les Corts forals

DSC_7563El President Morera anuncia que es recopilaran i publicaran les actes de les sessions de les Corts forals

València, 27 d’octubre de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat esta vesprada en la Sala Vinatea, amb motiu del congrés La Veu del Regne, que el parlament valencià ha aprovat que s’inicien els treballs per a la recuperació, edició i publicació de les actes de les Corts de l’època foral, un treball que es farà conjuntament amb experts de les universitats públiques valencianes.

L’anunci s’ha fet en la presentació de la recopilació de les actes de les Corts de l’antic Regne de Sardenya en temps del rei Alfons el Magnànim, unes publicacions que s’han presentat als participants en el congrés La Veu del Regne i que ha comptat també amb la participació del President del Consell Regional de Sardenya, Gianfranco Ganau i del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Segons ha destacat el President Morera, “traure a la llum les actes de les Corts forals ha estat un acord de la Mesa i en breu signarem un conveni amb les Universitats de València, Alacant i la Jaume I de Castelló perquè comencen amb els treballs de recopilació i edició d’uns documents que tenen un gran valor històric i que ens parlen del passat gloriós del poble valencià. Ha estat molt inspiradors els treballs que ja han fet des de les Corts d’Aragó o com  han fet des del parlament de Sardenya, que han fet una magnífica tasca al respecte”.

Demà diumenge, en un acte organitzat per la Universitat d’Alacant al Castell de Santa Bàrbara, es tancaran les celebracions per recordar la creació de la Generalitat fa 600 anys i on també actuarà la formació Capella de Ministrers, amb un concert de música antiga.

El President Morera anuncia que se recopilarán y publicarán las actas de las sesiones de las Cortes forales

València, 27 de octubre de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciado esta tarde en Sala Vinatea, con motivo del congreso La Veu del Regne, que el parlamento valenciano ha aprobado que se inicien los trabajos para la recuperación, edición y publicación de las actas de las Cortes de la época foral, un trabajo que se hará conjuntamente con expertos de las universidades públicas valencianas.

El anuncio se ha hecho en la presentación de la recopilación de las actas de las Cortes del antiguo Reino de Cerdeña en tiempo del rey Alfons el Magnànim, unas publicaciones que se han presentado a los participantes en el congreso La Veu del Regne y que ha contado también con la participación del Presidente del Consejo Regional de Cerdeña, Gianfranco Ganau y del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Según ha destacado el President Morera, “sacar a la luz las actas de las Cortes forales ha sido un acuerdo de Mesa y en breve firmaremos un convenio con las Universidades de València, Alicante y Jaume I de Castelló para que empiecen con los trabajos de recopilación y edición de unos documentos que tienen un gran valor histórico y que nos hablan del pasado glorioso del pueblo valenciano. Ha sido muy inspiradores los trabajos que ya han hecho desde las Cortes de Aragón o como han hecho desde el parlamento de Cerdeña, que han hecho una magnífica tarea al respecto”.

Mañana domingo, en un acto organizado por la Universitat d’Alacant en el Castillo de Santa Bárbara, se cerrarán las celebraciones para recordar la creación de la Generalitat hace 600 años y dónde también actuará la formación Capella de Ministrers, con un concierto de música antigua.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.