banner_990x90_EFE (1)

El Programa Local de Suport a l’Ocupació aconsegueix vora setanta contractacions i tres mil entrevistes a desocupats

1.- Altur y pdte.,Cámara de Comercio foto_Abulaila (1)La Diputació i la Cambra de Comerç de València han aconseguit en els darrers mesos la contractació de 66 desocupats i la realització de 2.884 entrevistes de treball en set municipis de la província mitjançant el Programa Local de Suport a l’Ocupació desenvolupat amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

Aquestes dades es complementen amb 213 candidats immersos actualment en processos de selecció, per això la xifra podria incrementar-se, ja que moltes de les empreses participants es troben en procés de reclutament i selecció per campanyes especials o ampliació de plantilles. El diputat de Cooperació Municipal de la Diputació, Emili Altur, i el president de la Cambra de comerç, José Vicente Morata, han presentat aquest matí el balanç dels Fòrums d’Ocupació VLC 2015 impulsats en els municipis de la província mitjançant aquest programa. Han assistit als fòrums un total de 3.895 persones i també hi han coŀlaborat els ajuntaments de València, Ontinyent, Utiel, Sagunt, Gandia, Paterna i Torrent, poblacions que han acollit les trobades.

«Valorem molt positivament aquestes trobades entre empresaris i demandants d’ocupació i mostrem la nostra voluntat de continuar la coŀlaboració amb la Cambra de Comerç, i fins i tot d’ampliar-la amb nous paràmetres, perquè, només per les persones contractades fins avui gràcies a aquesta iniciativa, ja ha valgut la pena» —ha destacat el diputat Altur.

«Ja existeixen els organismes, mecanismes i indicadors, ja que la Cambra agrupa els empresaris i la Diputació, tots els ajuntaments, per això volem aprofitar els recursos i optimitzar-los per a vertebrar el territori ampliant els fòrums a altres poblacions» —ha afegit. El responsable de la Diputació de València ha avançat que tenen projectat treballar línies relacionades amb la contractació de llarga durada, el teixit comercial, el suport a emprenedors i també la innovació.

El president de la Cambra de comerç, per la seua banda, ha destacat que les dos entitats busquen «treballar en l’àmbit local per al global cooperant amb les institucions públiques, com la Diputació de València, per a no caure en duplicitats, i unir esforços per a ajudar les pimes i les persones». «Ha anat molt bé en aquest primer programa, per això estudiarem noves possibilitats» —ha dit.

Claus del Programa Local de Suport a l’Ocupació

Els objectius del Programa Local de Suport a l’Ocupació desenvolupat per la Diputació i la Cambra han sigut atraure més persones al mercat laboral mitjançant el foment de l’ocupabilitat, la inclusió social i la igualtat entre hòmens i dones; proporcionar les eines i els recursos necessaris per a afrontar amb un èxit major la busca de treball, i la generació d’expectatives i iŀlusions per a afavorir l’autoestima i l’automotivació per a millorar l’ocupabilitat. Amb este fi, s’ha treballat en fòrums d’ocupació, accions formatives i incentius a la contractació.

Els fòrums d’ocupació s’han desenvolupat a València, Ontinyent, Utiel, Sagunt, Gandia, Paterna i Torrent com a accions massives d’accés públic per a facilitar la trobada entre 140 empreses i demandants d’ocupació. En ells han intervingut com a ponents destacats empresaris i comunicadors. També s’han fet tallers de busca d’ocupació i entrevistes reals de treball. A més, s’han fet set cursos en les poblacions amfitriones sobre màrqueting empresarial i tècniques d’informació i atenció al client. D’altra banda, cada empresa que ha contractat treballadors a través del programa ha rebut un incentiu de 1.550 euros.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.