El regidor Carlos Galiana qualifica de “molt positiu” el consens arribat en el sí del Consell Local de Comerç.

VALÈNCIA REDUEIX A 2 LES ZONES DE GRAN AFLUÈNCIA TURÍSTICA, ELS TREBALLADORS DE LES GRANS SUPERFÍCIES TINDRAN TRES DE CADA QUATRE DIUMENGES LLIURES I NO HI HAURÀ CAP ACOMIADAMENT

El regidor de Comerç ha ressaltat així mateix la seguretat jurídica amb què “afrontem esta nova etapa basada en el diàleg i la búsqueda de consensos”.

 El Consell Local de Comerç ha arribat a un acord que inclou la reversió de 3 de les 5 actuals ZGAT (Zones de Gran Afluència Turística) de València. Per tant, València comptarà amb el casc històric (incloent el carrer Colom) i la Ciutat de les Arts i les Ciències com les dos úniques Zones de Gran Afluència Turística, “obeint els condicionants que marca la llei”, segons ha remarcat el regidor de Comerç, Carlos Galiana. Esta decisió, adoptada per consens al sí del Consell Local de Comerç celebrat esta vesprada, comporta el fet que les grans superfícies limiten la seua llibertat horària actual a les dos zones assenyalades, i amb uns “condicionants pactats entre l’Ajuntament i l’entitat que agrupa els interessos de les grans empreses”.

29-12-15-comercio-8080
image-291920

Així, Galiana ha remarcat que, davant els càlculs de vora 800 comiats que havien previst les grans superfícies, “estes empreses es comprometen a no despatxar cap treballador”. El govern local s’ha mogut sota dos premisses fonamentals: “la defensa de la conciliació laboral i familiar, que aconseguim reduint dels 52 diumenges que potencialment podria treballar fins ara un operari d’una gran superfície comercial, als 12-14 que com a màxim haurà de treballar a partir d’ara”, sempre que no es tracte de treballadors contractats expressament per a torns de cap de setmana. A banda d’això, els dies 1 i 6 de gener; 19 de març, Sant Josep; 1 de maig; 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana i 25 de desembre totes les grans superfícies de la ciutat restaran tancades.


La segona premissa ha estat “impulsar el comerç de proximitat, i hem aconseguit que les grans superfícies s’impliquen directament en una estratègia conjunta de dinamització del xicotet i mitjà comerç” que, segons ha recordat Galiana, “ha de ser un dels generadors d’ocupació en estos anys”.

El regidor de Comerç ha ressaltat així mateix la seguretat jurídica amb què “afrontem esta nova etapa basada en el diàleg i la búsqueda de consensos”, ja que s’ha arribat a l’acord que cap de les parts presents en el Consell Local de Comerç encetarà cap tipus d’acció judicial contra la reducció de les ZGAT. En este punt, Galiana ha recordat “la nefasta herència de l’anterior govern municipal en matèria de comerç: ni reunien l’anterior Observatori, ni consensuaven res, i tal i com dictaren els tribunals, feren una tasca de govern basada en la més absoluta arbitrarietat. Ens vam comprometre amb els treballadors i amb el comerç a arreglar-ho, i hem complit”.

En definitiva, Galiana ha fet una valoració “positiva” per als interessos tant del comerç de la ciutat com dels treballadors i treballadores, del consens aconseguit hui. L’acord aconseguit serà ara traslladat a la Direcció General de Comerç de la Generalitat per tal que l’estudie, en done el vist-i-plau si compleix amb tots els requeriments, i l’aprove definitivament si escau.

S’han mostrat partidaris de la proposta final tant el govern municipal, com els grups municipals que el conformen -Compromís, PSPV i València en Comú- així com Ciutadans, i els representants de sindicats, mercats municipals i Mercavalència, associacions de consumidors, Cambra de Comerç, Anged, Associació de Comerciants del Centre Històric, Asucova i Federació d’Hostaleria de Valencia. Carlos Galiana ha destacat que encara que no hi ha hagut una votació, ja que es tracta d’un òrgan consultiu, en el torn de paraules solament hi ha hagut dos pronunciaments abstencionistes i un contrari al  acord “recolzat per un molt ampli consens

Tots els integrants del Consell Local de Comerç, independentment de la seua postura final, han donat l’enhorabona a l’equip de govern i al regidor Galiana per la seua aposta pel diàleg i el consens.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.