L’alcalde rebrà els participants del Congrés de Joves Europeus Taizé, que realitzen a l’Ajuntament un taller sobre “el bé comú d’una ciutat”

 

L’alcalde de València, Joan Ribó, rebrà esta vesprada, a les 16.00 hores, 200 dels 15.000 participants de la Trobada Europea de Joves de la Comunitat Taizé, que es fa a València des de hui fins a divendres que ve, 1 de gener. La primera autoritat municipal explicarà a estos joves, procedents de diferents països d’Europa, la seua experiència de “treball pel bé comú d’una ciutat”, tal com indica el títol del taller que realitzaran durant dos hores a l’Hemicicle de l’Ajuntament.

29-12-15-taize-2763
image-291930

 Joan Ribó donarà la benvinguda als joves europeus que des de València advocaran per l’entesa dels pobles. En la seua intervenció, destacarà la importància “d’entendre i practicar la religió, les religions, des d’un punt de vista ecumènic, com defensa la Comunitat Taizé”, que treballa per a restaurar la unitat de les diferents denominacions cristianes separades per qüestions de doctrina, història, tradició o pràctica i aposta pel diàleg entre creients i no creients.

“Les vostres propostes són també les nostres propostes, encara que les formulem amb un llenguatge no religiós”, assegurarà Ribó que per exemple evocarà com en els últims plens municipals, l’Ajuntament de València s’ha fet ressò “del sofriment de les persones migrants i de la necessitat d’auxiliar-los, així com de les necessitats dels veïns de la nostra ciutat que no tenen una casa on dormir i hi tenen dret”. “També coincidim –continuarà Ribó– a afirmar que la terra és la nostra casa comuna i no es pot ser indiferent davant les catàstrofes ambientals, i per açò, entre altres iniciatives, hem signat recentment un acord de reducció dels gasos d’efecte hivernacle del 40 % per a 2030”.

En el taller “Treballe pel bé comú d’una ciutat” també intervindrà Antonio Medina, coordinador del 38 Trobada Europea de Joves de la Comunitat Taizé, que ha sigut patrocinada per l’Arxidiòcesi de València i altres esglésies de la ciutat. Amb esta convocatòria, València s’ha sumat a la llista de ciutats europees que han acollit esta cita: Praga (Txèquia), Estrasburg (França), Roma (Itàlia), Berlín (Alemanya), Rotterdam (Països Baixos), Poznan (Polònia), Lisboa (Portugal), París (França) o Barcelona, entre altres.

Segons els seus organitzadors, als qui Joan Ribó va visitar a principis de mes, “es tracta d’una trobada ecumènica, que vol promoure l’amistat entre els pobles, i impulsar valors com el respecte, la tolerància, la pau, la solidaritat i el compromís social”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.