El Servef oferirà orientació personalitzada a 18.000 persones que fa més d’un any que estan sense treball

València Notícies | Redacció.– El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) destinarà quatre milions d’euros per a realitzar accions d’orientació personalitzades a més de 18.000 persones aturades de llarga durada. Així, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica subvencions destinades al fet que les entitats públiques o privades sense ànim de lucre puguen realitzar itineraris d’inserció laboral per a persones que fa més d’ un any que estàn en situació de desocupació i estiguen inscrites en el Servef.

La directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servef engega aquesta iniciativa, emmarcada en Avalem Experiència, per a reforçar l’atenció que s’ofereix a les persones aturades en els Centres Servef. “D’aquesta manera -ha valorat- multiplicarem les accions i podrem arribar a més persones aturades amb l’objectiu de poder proporcionar-los les eines necessàries per a la seua inserció en el mercat laboral”. 

Així, a través d’aquestes ajudes, les persones en situació de desocupació des de fa més d’un any podran accedir a itineraris personalitzats amb accions grupals i individuals que tindran una durada de sis mesos i els proporcionarà recursos per a poder millorar les seues condicions per a ser contractats.

Els itineraris d’inserció laboral s’iniciaren amb una entrevista de diagnòstic en la qual s’analitzarà la situació i necessitats individuals de cadascuna de les persones participants. Avaluada la situació individual es dissenyarà per a cada usuari, un Itinerari Personalitzat d’Inserció, que podrà incloure en funció de les necessitats del cas concret diversos tipus d’accions tals com: elaboració de currículums, cartes de presentació o preparació d’entrevistes, entre d’altres.

Avalem Joves i Avalem Experiència

Briones ha destacat que el Consell s’ha marcat dos objectius prioritaris per a lluitar contra la desocupació; les persones joves i les que fa més d’un any que estan en situació de desocupació. Així, ha recordat que el Servef ha dissenyat dos plans per a treballar específicament amb cadascun d’aquests perfils: Avalem Joves i Avalem Experiència.

“Amb Avalem Experiència, ha afegit, responem a un col·lectiu que necessitava de mesures de xoc”. D’aquesta manera, ha detallat que els majors de 30 anys parats representen el 77,3% de l’atur total registrat a la Comunitat Valenciana, i el col·lectiu amb un major pes percentual és el dels majors de 45 anys.

El programa destinarà un total de 229 milions d’euros fins a 2019 per a afavorir la contractació d’aturats majors de 30 anys i amb el qual es preveu beneficiar a unes 190.600 persones. Con “templa un pla de xoc de formació i requalificació professional per a aquest col·lectiu, un dels més afectats per la crisi econòmica; el suport per a emprendre i l’orientació”, ha explicat Briones.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.