El Teatre Principal presenta del 22 al 26 de febrer ‘L’Electe’ de Ramón Madaula

És una obra representada per el propi Ramón Madaula i Roger Coma.

És una obra representada per el propi Ramón Madaula i Roger Coma.

El Péndulo | Redacció.-L’Electe’ és una comèdia dramàtica sobre els efectes de la política i les teràpies psiquiàtriques. Un jove polític acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara de manera tan ridícula com hilarant. El psiquiatra només té unes poques hores per resoldre aquest aparent trastorn i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. ‘L’electe’ es converteix en una batalla entre el president i el psiquiatra. Què amaga cadascú? Quines són les veritables intencions d’un i altre? Quins fets de la nostra vida marquen el nostre futur i, sobretot, la nostra vocació? Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder.

Aquest text va ser finalista del V torneig de dramatúrgia catalana del Festival Temporada Alta 2015

L’autor, que també participa en la producció com actor afirma ‘’Sempre m’ha inquietat saber quines són les motivacions reals que mouen a algú a ser president del seu país. Una responsabilitat que la majoria de ciutadans defugiríem. Sospito que, a banda de l’ambició de poder o de les ànsies legítimes de millorar el món, hi ha altres motius que potser ni el mateix candidat coneix. A partir d’aquesta premissa m’he inventat ‘L’electe’, una ficció sobre un President de la Generalitat que el dia del seu discurs d’investidura descobreix els veritables motius que l’han portat fins on l’han portat.

L’electe’ és una producció de la Sala Muntaner de Barcelona

El director

El seu director Jordi Casanovas és dramaturg i director teatral. Ha obtingut el Premi Tendències del diari El Mundo 2013 al creador emergent. Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2012 per ‘Pàtria’. Premi Butaca 2011 al millor text teatral per ‘Una història catalana’. Premi Time Out Barcelona 2011 a la millor obra per ‘Un home amb ulleres de pasta’. Premi Butaca 2009 al millor text teatral per ‘La revolució’. La trilogia composta per ‘Wolfenstein, Tetris i City/Simcity’ ha rebut el Premi de la Crítica de Barcelona a la revelació de la temporada 2006-07, el Premi Crítica Serra d’or al millor text teatral de 2006 i nominacions als Premis Butaca i als Premis Max. Premi “Eduard Escalante” Ciutat de València 2006 per ‘Estralls’. Premi Ciutat D’Alcoi 2005 per ‘Beckenbauer’ i Premio Marqués de Bradomín 2005 per ‘Andorra’. Premi Teatre Universitari “Josep Robrenyo” 2002 per ‘Les millors ocasions’.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.