El Teatre Principal ret homenatge a la música en valencià amb el concert ‘Cantem valencià’

rafa-xambo
image-425681

Rafa Xambó.

El Péndulo | Redacció.- Els dies 6 i 7 d’octubre, el Teatre Principal de València retrà  homenatge a la música en valencià amb el concert ‘Cantem valencià,  veus i cants del País Valencià’, un concert antològic de la música en  valencià en què participen els intèrprets Al Tall, Sva-Ters, Andreu  Valor, Joan Amèric, Carraixet, Mara Aranda, Rafel Arnal, Josep Nadal i  Álex Seguí de La gossa sorda, Apa, Aitana Ferrer, Ina Martí, Rafa  Xambó, Musicants i el Cor de l’Eliana, entre d’altres.

En la presentació hui al Teatre Principal, el director de l’Institut  Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha manifestat “la seua satisfacció  perquè la programació de l’IVC s’inicie al Principal amb aquesta  manifestació de la música valenciana en la seua màxima expressió,  música en valencià que havia estat desapareguda d’aquest escenari en  els últims anys”

Lluís Miquel Campos, ideòleg i director artístic del concert, ha  comptat que “la idea va nàixer fa uns mesos amb l’objectiu de fer un  espectacle sobre la cançó que explique d’on venim, amb la intenció de  fer un poc de memòria i d’obrir les portes a les últimes generacions i  grups que han triat el valencià com a mitjà d’expressió de la seua  música”. Finalment, ha destacat que el concert és “un programa ben  estructurat, amb sorpreses i intercanvis de cançons i de repertoris,  entre els diferents participants”.

Vicent Torrent ha assenyalat que “aquest concert és una manifestació  més del canvi polític que hi ha hagut, ja que durant anys,  l’Administració ha fet invisible per al gran públic la música o el  teatre en valencià”.

Finalment, Abel Guarinos ha anunciat que el concert es gravarà i que  espera que en un futur pròxim forme part de la programació de la nova  televisió valenciana i puga arribar a tots els valencians.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.