Els alumnes de cinquè i sisè de primària podran gaudir de cinema actual en valencià

Concluye el I Ciclo de Cine Valenciano Actual con ‘La distancia más larga’.
image-320154
La Regidoria de Cultura ofereix sessions matinals de ‘Del Revés’ els dies 12 i 17 de febrer en el Teatre del Raval

La Regidoria de Cultura, dirigida per Verónica Ruiz, ha programat, en coordinació amb Col•lectius per la Llengua i la Cultura Castelló –Escola Valenciana, sessions matinals de cinema en valencià per a alumnat de diversos centres d’Educació Primària de la ciutat de Castelló.

Les sessions tindran lloc els dies 12 i 17 de febrer en el Teatre del Raval i la pel·lícula projectada serà ‘Del Revés’ (Inside Out) de Disney-Pixar. Aquesta pel·lícula s’ofereix a l’alumnat de cinquè i sisè d’Educació Primària.

El programa de ‘Cimena a l’escola’ és el projecte d’Escola Valenciana que té com a objectiu contribuir a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit del cinema, “perquè és molt important que l’alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant en l’escola com en el carrer”.

Aquest programa arriba cada curs a un bon nombre de sales valencianes per a oferir als xiquets i joves les novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana.

Cada pel·lícula ve acompanyada d’una fitxa didàctica que facilita el treball en l’aula i fomenta així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre l’alumnat.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’ajuntaments com el de Castelló que veuen en el programa ‘Cinema a l’escola’ una oportunitat de normalitzar la nostra llengua en un àmbit tan important en el segle XXI com és el sector de l’audiovisual i el cinema.

‘Del revés’ (Inside Out) és una divertida paràbola on es personifiquen diferents sentiments i vivències de la protagonista, en la complicada transició de la infantesa a l’adolescència.

Diuen que sabem bastant com funciona la ment humana, però ningú l’ha vist en acció per dins. Alegria, Tristesa, Fàstic, Ira, Por, records… estan dins del cap de Rily, una xiqueta d’11 anys que està bastant afectada pel canvi de residència, encara que no tothom ho nota.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.