Els castellonencs s’uneixen a la resta del món i reclamen un nou model energètic

L’Ajuntament se suma a la concentració en Santa Clara convocada per la Plataforma per un Nou Model Energètic

L’Ajuntament de Castelló se sumarà aquest diumenge a la concentració convocada per la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME) en la plaça Santa Clara a partir de les onze del matí. La jornada arrancarà amb les actuacions de Trobadorets i Sixosis i continuarà amb la lectura d’un manifest que reivindica a les administracions públiques que inicien el trànsit a un nou model energètic. L’acte comptarà amb la participació del regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, que explicarà els plans del consistori en la lluita contra el canvi climàtic.

Amb aquest acte reivindicatiu, la Plataforma Px1NME recorda que si es tenen en compte els costos mediambientals i de salut pública, “les energies renovables són sens dubte més barates que les energies brutes (fòssil i nuclear)”. Aquesta jornada a la qual se suma l’Ajuntament de Castelló també té com a objectiu promocionar la cultura de l’estalvi energètic i l’eficiència així com fomentar l’autoconsum.

Aquesta mobilització també pretén cridar l’atenció sobre la importància que des dels àmbits locals també poden i deuen col·laborar en aquest objectiu comú. En aquest sentit, la Plataforma ha iniciat una campanya perquè les diferents institucions públiques a la Comunitat Valenciana inicien el desitjat trànsit a un model energètic social i mediambientalment sostenible.

Entre les mesures proposades es troben la promoció de zones per als vianants i el transport amb bicicleta, un transport públic adequat a les necessitats, l’autoconsum, l’estalvi i l’eficiència energètica així com el consum d’energia renovable 100% certificada. L’Ajuntament de Castelló, a través de reunions amb el regidor Rafa Simó i la responsable de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ja s’ha compromès a treballar en aquesta línia.

Aquesta convocatòria de la plaça Santa Clara coincideix amb la celebració a París de la cimera mundial del clima entre el 30 de novembre i l’11 de desembre. En aquesta cimera es tractarà de tancar el primer acord global per a intentar frenar el canvi climàtic, motiu pel qual el diumenge 29 de novembre es va a celebrar a tot el món una mobilització perquè els governs dels països més desenvolupats del planeta es consciencien de la necessitat de mitigar el canvi climàtic.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.