Els destinataris de la renda de ciutadania arriben als 47.242 i superen en quasi un 50% els de els pitjors anys de la crisi econòmica

València Notícies | Redacció.- Els destinataris de la renda de ciutadania aconsegueixen ja els 47.242 en els onze mesos d’enguany, una quantitat que ja supera la xifra que es va aconseguir en el conjunt de l’any 2013, en plena crisi econòmica, quan es van quedar en 31.886, i suposa un creixement d’un 48,15 per cent, segons ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

«Aquestes xifres -segons el parer d’Oltra- demostren que el Consell del Botànic està complint el seu compromís de rescatar persones, ja que només en el que va d’any 19.656 persones han sigut titulars d’aquesta prestació i 27.586 són beneficiàries, per la seua relació familiar o de parentiu amb la persona a la qual es concedeix l’ajuda. Uns nombres que reflecteixen una millora en la implantació d’una llei que portava anys en l’oblit».Mónica Oltra.

En aquest sentit, ha destacat els prop de 52 milions d’euros que s’han pagat ja en prestacions en el que va d’any, i també ha subratllat que la línia va tindre un increment pressupostari de 12,9 milions al juny i dos increments més per transferències de crèdit al juliol i novembre que van ascendir tots dos a 819.370,59 euros.

A més, es preveu una nova generació de crèdit pendent procedent del Ministeri que ascendeix a 3.922.826,00 euros serà incorporada en breu.

La vicepresidenta del Consell ha lamentat que açò no va anar així en anys com el 2013 o el 2014, «on la crisi era més forta i afectava a més persones, i no va ser fins a l’arribada del Consell del Botànic, quan es va produir un canvi real en aquesta tendència, duplicant en 2016 la quantitat abonada l’any anterior».

«El pagament de la renda -ha incidit- ha sigut una de les prioritats del govern del Botànic, i per açò li va conferir la categoria de crèdit ampliable, la qual cosa permet augmentar la partida destinada a aquesta fi quan s’esgota. Alguna cosa que ja s’ha fet enguany, quan es va demanar a la Conselleria d’Hisenda un increment pressupostari de 12,9 milions d’euros per a poder seguir rescatant persones”.

Amb els augments de crèdits, el pressupost destinat en 2017 a sufragar la renda garantida de ciutadania s’incrementa fins als 54,8 milions d’euros, una quantitat que contrasta amb el pressupost que es destinava a aquesta prestació en els anys on la crisi econòmica era més forta, com en 2008, on la renda tenia un pressupost assignat d’1,6 milions d’euros, dels quals finalment no es van substanciar ni un euro.

cal recordar que el pressupost inicial de la Renda garantida per a enguany 2017 aconseguia els 41 milions d’euros, quantitat totalment compromesa o bé a través del pagament directe a través de les direccions territorials o dels 86 ajuntaments i institucions municipals, que actuen com a entitats col·laboradores.

Titulars i beneficiaris

Mónica Oltra ha incidit que la gestió d’aquests dos anys també està marcant un increment en el nombre de titulars i beneficiaris, que en els primers onze mesos de l’any ja sumen un total de 47.242, dels quals 19.656 tenen la condició de titular de l’ajuda, i 27.586 són beneficiaris.

Aquestes xifres, ha assenyalat, van en la mateixa línia d’increment de l’any anterior, quan per primera vegada es van arribar als 50.204 destinataris d’ajudes (20.007 titulars i 30.197 beneficiaris), i que evidencien l’efectivitat de les “mesures urgents que es van adoptar fa dos anys davant la caòtica i greu situació d’emergència social, heretada de l’anterior govern”.

Sobre aquest tema, ha volgut agrair al personal de l’administració autonòmica “l’esforç i la labor que ha realitzat al llarg del passat any per a poder incloure dins del sistema de renda”.

Nova Llei de Renda valenciana d’Inclusió 

Paral·lelament, Oltra ha recalcat que Els Corts van aprovar la passada setmana la llei de Renda Valenciana d’Inclusió, la prestació de la qual substituirà a la renda garantida de ciutadania, “per a dignificar la vida de les persones” i oferir “una resposta digna i de justícia a les realitats carencials, de vulnerabilitat i precarització”.

La nova llei permet segons ha explicat, que aquesta ajuda tinga “caràcter indefinit, quan la situació de la persona que la sol·licite es mantinga en el temps”, i al mateix temps, àmplia els requisits per a poder demandar-la.

Entre les millores que aporta la nova normativa, ha destacat també la flexibilització dels requisits “pel que arribarà a més persones”.

De fet, ha assenyalat, serà necessari només un any d’empadronament, enfront dels 24 mesos actuals, exigint únicament la residència efectiva a la Comunitat Valenciana per a tenir dret a la mateixa, amplia l’edat per a poder sol·licitar-la als 18 anys i alhora que s’elimina el límit d’edat per a percebre-la, quan ara era només per a persones d’entre 25 i 65 anys.

L’import de la prestació amb la nova llei serà de 495,32 euros en el cas d’un titular, al que se sumaria un 25% en el cas de necessitar ajudes per a habitatge i pobresa energètica, amb el que l’ajuda s’elevaria a 619,15 euros, enfront dels 385 actuals.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.