EMT València i tècnics especialitzats investiguen les causes de l’incendi en un autobús de la línea 10

Valencia Noticias | Redacción.- La ràpida intervenció del conductor, del servici tècnic d’EMT, i dels cossos de Bombers i Policia local de València ha permés sufocar en a penes 15 minuts l’incendi d’un autobús de la línia 10. L’incident ha quedat registrat a les 12:50 del migdia en la plaça de Sant Agustí, quan el conductor ha advertit el fum en la part posterior. En l’interior del vehicle es trobaven en eixe moment 7 passatgers que han baixat sense problemes i sense que cap d’ells resultara ferit.

Immediatament s’ha donat l’avís als bombers que  han sufocat l’incendi a les 13:05 sense que les flames afectaren a l’interior de l’autobús. Mitja hora després el vehicle ha sigut retirat i s’ha restablit la normalitat.

Los bomberos que han sofocado el incendio a las 13.05 horas. (Foto-Bomberos de Valencia).
image-274204

L’autobús afectat cobrix la ruta de la línia 10, entre Benimaclet i Sant Marcel·lí. Té una antiguitat de 8 anys i havia superat satisfactòriament totes les revisions pertinents en esta classe de vehicles. En concret el passat 11 d’octubre va superar la Inspecció Tècnica de vehicles. I a l’abril també va passar la inspecció que cada 4 anys es realitza als vehicles que, com este, estàn propulsats a gas.

No existix un antecedent semblant en este autobús, ni incidents previs que pertorbaren el seu idoni funcionament. Per este motiu l’Empresa Municipal de Transports està analitzant tot allò que ha pogut ocorrer  per a determinar les causes de l’incendi. Tal com marquen els protocols de la companyia els equips tècnics d’EMT València i els de l’empresa Man, fabricant de l’autobús, estudien conjuntament l’incident per a conéixer amb exactitud les causes que han provocat el sinistre.

Per la seua part el Director-Gerent d’EMT València, Josep Enric Garcia, ha manifestat que “la compañía està a l’espera de rebre l’informe dels equips tècnics sobre l’incident per analitzar-lo i donar-li l’oportuna difusió” En tot cas, i en relació a l’antiguitat de la flota (de 12,7 anys d’edat mitjana, 4 més que Barcelona i 3 més que Madrid), Alemany ha reconegut que, encara que el desig de totes és “modernitzar la flota, després de molts anys de retalls constants i falta absoluta d’inversions en l’EMT, recuperar el terreny perdut no serà qüestió d’un dia. Lamentablement ara podem notar les conseqüències, però les causes que les originen es remunten anys arrere”.

I la falta d’inversions, matisa, “no es va reduir només a la flota, sinó també a la reducció de la plantilla, tant de conductores com de personal en tallers, amb la consegüent pèrdua de freqüències i la generalització dels externalitzacions de les reparacions i el manteniment d’autobusos”. “La nostra intenció i desig”, ha continuat, “és revertir eixa situació, eliminant les externalitzacions i incorporant progressivament nous autobusos, perquè considerem que ningú com el nostre propi personal tractarà a la nostra flota amb més atenció i carinyo que nosaltres mateixes”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.