BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Es va inaugurar la Jornada de Fontur sobre el Nou Reglament d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana

Valencia Noticias | Redacción.– El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha inaugurat ahir una jornada sobre el Nou Reglament d’Espectacles Públics de la Comunitat Valenciana que ha organitzat la Federació d’Oci i Turisme (Fotur) en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. A l’acte, a més d’empresaris, han assistit distints alcaldes, tècnics municipals, aparelladors, arquitectes, policies locals i secretaris municipals.

José María Ángel ha destacat l’expectació que ha creat en el món social i econòmic valencià la posada en marxa del nou reglament que va entrar en vigor el passat 15 de setembre. I ha felicitat Fotur per la celebració d’esta jornada informativa on s’ha realitzat un repàs exhaustiu del reglament, “fruit del consens de tots els sectors interessats i el principal objectiu del qual és garantir la seguretat i el benestar dels participants i usuaris”, ha assenyalat.

IMG_0664
image-248255

També ha assenyalat que encara que el reglament “no és perfecte perquè res no ho és, és bo perquè té la virtut de regular i centrar aspectes tan quotidians com la situació legal dels bars, pubs o discoteques, quins són els seus horaris, on han d’acudir aquells que vulguen muntar un negoci o programar un esdeveniment extraordinari, quins són els seus límits d’aforament i quines sancions s’aplicaran a aquells que no complisquen la norma”.

A l’any, la Generalitat rep a través del Servei d’Espectacles i Establiments Públics unes 7.000 actes de denúncia de la policia per problemes d’este tipus que es traduïxen en 500 expedients sancionadors i entre 2.000 i 3.000 sancions imposades. De les quals el 30 per cent s’imposen per incompliment d’horaris de tancament.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es pretén ampliar les actuacions per a millorar estos resultats i potenciar les unitats que es dediquen a la tramitació dels expedients sancionadors. També s’han iniciat ja les reunions amb distints ajuntament per a tractar amb ells els dubtes que puguen sorgir respecte al nou reglament. A més, el director general s’ha compromés que els distints tècnics a qui afecta el nou reglament en puguen rebre formació específica en l’IVASPE i així “consensuar, reflexionar sobre el reglament i afegir millores entre tots”.

José María Ángel ha estés la mà als empresaris i els ha anunciat que desitja que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències siga participativa, “estem al servei de la ciutadania: d’empresaris i veïns. De tota aquella persona que tinga dubtes o vulga realitzar algun suggeriment. Es tracta d’escoltar, atendre, comprendre i intentar buscar la solució que beneficie a tots”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.