banner_990x90_EFE (1)

Esport presenta la XI Copa Generalitat Valenciana de Galotxa

Foto_copa_generalitat_Valenciana
image-291738
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat la Copa Generalitat de Galotxa, de la qual es disputaran els quarts de final d’anada i tornada el 9 i el 16 de gener; les semifinals d’anada i tornada, el 23 i el 30 de gener, i la gran final, el 14 de febrer.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha declarat que “la Conselleria està demostrant dia a dia el seu compromís amb la pilota valenciana professional, però també volem posar l’accent en modalitats no professionals tan nostres i sentides com la galotxa, que fa que seguisca viva l’afició a la pilota arreu de les nostres comarques”.

En la presentació s’han realitzat els tàndems dels quarts de final de la Copa Generalitat Valenciana, en la qual participen els guanyadors de les lligues i trofeus de l’any. En la categoria juvenil s’enfrontaran Quart de Poblet contra Benidorm, Quart de les Valls contra Borbotó, Murla contra Orba i Montserrat contra Massalfassar. En la categoria sènior jugaran Borbotó contra Marquesat, Cheste contra Agost, Quart de les Valls contra Sella i Benimagrell contra Montserrat. Els guanyadors d’aquestes partides d’anada i tornada es jugaran passar a la final en una semifinal d’anada i tornada.

La galotxa és una modalitat de pilota valenciana que es juga al carrer, i que, per tant, no té ni escala ni llotgetes, i que es practica majoritàriament a les comarques de València. Els jugadors de galotxa són, majoritàriament, aficionats; tot i això, hi ha diverses competicions d’aquesta modalitat com el Trofeu El Corte Inglés i el Campionat Autonòmic Interpobles. A més, els guanyadors d’aquestes dues competicions disputen la Supercopa de Galotxa.

La Copa Generalitat Valenciana de Galotxa la disputen pilotaris provinents de diverses modalitats de pilota i de diverses competicions. Així, enguany, disputaran huit equips de pilotaris la categoria sènior i huit més la juvenil.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.