Expojove 2017 inicia dimarts l’operació ‘Nyam!’ a través de l’alimentació i els escenaris naturals

València Notícies | Redacció.- L’alimentació saludable i sostenible i els diversos escenaris naturals d’on provenen els aliments focalitzaran l’edició d’enguany d’Expojove, la fira dedicada a la infància i la joventut, que serà inaugurada este dimarts, dia 26, a les 12.00 horas per les falleres majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, i el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

L’edició d’enguany d’Expojove, baix el lema ‘Nyam!’, girarà al voltant de l’alimentació saludable i sostenible, aprofitant la Capitalitat Mundial de l’Alimentació de la FAO que enguany ha ostentat la nostra ciutat. Sobre esta base la fira es dividirà en sis àrees temàtiques. L’escenari principal serà ‘La gran cuina’, on tots els dies a les 14.00 hores trobarem al grup Pop Corn’s, de Maduixa Teatre, a diverses falles amb els seus playbacks i la clausura, a les 19.00 hores, a càrrec del Mag Yunke i el seu espectacle de grans il·lusions ‘Conjuro’. A més, hi haurà uns altres cinc espais en referència als enclavaments d’on provenen els aliments, que seran La Granja (amb La Festa de Donkey), La Muntanya (amb l’espectacle Javi Javichi i les titelles de Carbonato i Lipídia), El Bosc (amb Contes del Revés), L’Horta (amb El Barquet de Nelet i L’Horta de Tonet) i L’Albufera i la Mar.Guia.

Enguany es podrà gaudir amb vora 15 espectacles diaris i 15 tallers diferents repartits en un pavelló de 12.000 metres quadrats. A més, hi haurà 10 instal·lacions participatives gegants, entre les quals trobarem un laberint gegant de 450 metres quadrats, un circuit d’aventura, un “Qui és qui” marí, tallers perquè els xiquets i xiquetes elaboren most, treballen amb fang o planten llavors i un altre que es dirà ‘Amasa la masa’, un bosc musical, un simulador 6D i altres sorpreses més.

D’una altra banda també hi haurà la tradicional zona poliesportiva, amb presència de vora vint esports en constant activitat per estimular a la pràctica esportiva. Les escoles esportives municipals faran possible la presència del rugbi, karate, triatló, tennis de taula, skate, gimnàstica, escacs, pilota valenciana, hoquei, patinatge i halterofília. També hi haurà un lloc reservat per a la Federació d’Esports Adaptats per donar a conéixer esports com el bàsquet en cadires de rodes.

Fuset ha convidat tota la ciutadania a acudir amb els més menuts i les més menudes a esta edició d’Expojove, que “enguany pretén superar les xifres de rècord de l’edició passada”, quan es va arribar a les 90.000 visites. “És una gran oportunitat per combinar l’oferta lúdica més divertida amb valors fonamentals pels quals ens encanta que València siga notícia, com ara l’alimentació saludable i sostenible”, ha afirmat.

L’horari d’esta edició, que s’allargarà fins el pròxim 4 de gener, serà d’11.00 a 20.00 hores, a excepció del dia 31, dia de Cap d’Any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, quan obrirà de 16.00 a 21.00 hores.

Entre les institucions participants enguany hi ha les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç, de l’Ajuntament de València; l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l’Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i la Conselleria de Medi Ambient, de la Generalitat; El Corte Inglés, el Valencia Club de Fútbol, el Levante Unión Deportiva i el Valencia Basket Club; Carpe Vitae, la Comandància Militar de València i Castelló i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Mitjançant l’etiqueta #ExpojoveVLC i dels comptes de Facebook, Instagram i Twitter es farà un seguiment continuat, relatant aspectes singulars a Instastories. Les persones usuàries podran compartir el seu passaport alimentari (constatant que els menuts i les menudes han participat de totes les activitats principals).
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.