Fallas 2015. Subvenció per al Museu Faller de Gandia

Fallas 2015. Subvenció per al Museu Faller

museu faller gandia 2
image-169691

El Museu Faller de Gandia, després de la tramitació escaient, rebrà 5.068,43 € de dues subvencions en concepte de promoció cultural i artística de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport.
La tasca museològica i museogràfica va començar amb la inauguració de l’edifici en abril de 2008 sent u dels seus primers objectius formar part de la Xarxa de Museus de la Generalitat Valenciana. Sent requisit indispensable la incorporació d’un responsable qualificat de la part museística o CIFES (Centre d’Interpretació de la Festa), l’any 2010 es fa càrrec d’aquesta tasca l’historiador de l’art Alberto Bou. En febrer del 2012 s’aconsegueix aquesta fita tan important i amb això l’adhesió a la Xarxa museística de la Generalitat. Per un altre costat, recentment el Museu ha sigut reconegut per l’ICOM (Consell Internacional de Museus) sent la primera institució de la ciutat en entrar en aquest organisme amb seu en París (França). A l’ICOM estan representats 139 països.
Les ajudes rebudes són el resultat d’un treball que continua en el temps i que ha aconseguit que el CIFES siga referent museístic en el seu camp etnogràfic, on destaca el Cdoc (Centre de documentació) presentat en societat aquesta tardor i on podem trobar tota la documentació de la història de les falles de Gandia mitjançant Internet. Tota la informació de l’arxiu va publicant-se a la xarxa de manera continuada.
El Cdoc, a més a més, presenta interessants eines que permeten escoltar els arxius de la fonoteca o visualitzar els audiovisuals de la videoteca sense necessitat d’una descàrrega prèvia, sent per tant un espai còmode per a l’usuari, qui sols ha d’enregistrar-se prèviament per accedir a un arxiu virtual on ja poden consultar-se més de 100.000 pàgines. D’ací a poc temps, les imatges que poden trobar-se a la galeria oficial de la Federació de Falles de Gandia al canal Picassa, podran consultar-se també amb una major resolució gràcies a la seua publicació al Cdoc.
En l’actualitat i al poc d’estar obert al públic, més d’un centenar d’usuaris interessats amb la història de les falles, s’han enregistrat al Cdoc virtual de la FdF.
Amb tot això i gràcies al valor afegit que a poc a poc el Museu Faller li dóna al seu Centre d’Interpretació i Arxiu, la mostra que trobem en aquest espai al voltant de les Falles de Gandia i tot el fet relacionat amb la festa, se situa com la tercera atracció més visitada de la ciutat i amb una opinió molt favorable pels visitants, segons les pàgines turístiques més importants com Tripadvisor.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.