BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

FAPA-València defensa junt al Gremi de Llibrers la gratuïtat dels llibres de text

2012-08-03-1106 (Small)La federació de pares i mares i els llibrers coincideixen en que és l’administració la que ha de protegir el preu del llibre de text.

Membres de l’executiva de la federació de pares i mares d’alumnes de la província de València (FAPA-València) s’ha reunit este matí amb el Gremi de Llibrers per a parlar sobre la distribució de llibres de text per part de les AMPA als centres públics i la falta de d’ajudes per part de l’administració que provocarà que les famílies tinguen greus problemes econòmics per a adquirir els llibres de cara al setembre.

Ambdós entitats representades pel president de FAPA-València, Josep Ricard Revert i el president del Gremi de Llibrers, David Cases, han coincidit en la necessitat de col·laborar junts per a demanar que la Conselleria d’Educació protegisca el preu del llibre de text i fomente una competència equilibrada entre els agents que es dediquen a la seua venda, bé siguen editorials, distribuïdores, xicotets comerços i grans centres comercials.

També han considerat que l’administració ha de garantir per damunt de tot “la gratuïtat dels llibres de text” com a un dret més en l’escola pública i que la falta de sensibilitat de la Conselleria i les seues constants retallades no estan afavorint la formació mitjançant el consum de llibres i menys encara a les llibreries.

“Les llibreries són punts de difusió de cultura, la societat si no llig i s’educa s’empobreix”, han destacat ambdós entitats.

La reunió ha conclós amb la defensa de les noves tecnologies. Tant FAPA-València com el Gremi de Llibrers estan d’acord en la implantació de tabletes a l’escola pública, ara bé sempre que garantisquen la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.