Fernando Giner: “Ribó ha de fer un reconeixement a les víctimes d’Alsasua”

  • El portaveu de Cs i la regidor María Dolores Jiménez, acompanyats per Consuelo Ordóñez, exigixen a Ribó i“als seus socis del PSOE” que esborren la pintura “del mur de la vergonya”

Fernando GinerValència, . El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València Fernando Giner ha exigit hui a Ribó que faça un reconeixement a les víctimes d’Alsasua. El portaveu de Ciutadans i la regidor de Cs María Dolores Jiménez, acompanyats per la presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme en el País Basc (COVITE), Consuelo Ordóñez, han presentat en roda de premsa la moció d’urgència que Ciutadans portarà demà al Ple de l’Ajuntament de València.

“La moció que Cs presentarà demà, amb caràcter d’urgència arreplega tres punts molt clars. Primer, que l’Ajuntament i tots els seus grups facen un reconeixement expresse i tancat cap a les víctimes i la seua situació. Segon, perquè l’Ajuntament, com a institució, accepte la sentència del Tribunal i el tercer punt, que el senyor Ribó, faça desaparéixer la pintura del mur de la vergonya”, ha dit Giner.

El portaveu de Ciutadans ha apuntat que “qui havia d’haver esborrat la pintada és l’alcalde”“La moció demanarà que l’alcalde no torne a cedir espai per a fomentar l’odi i la violencia”, ha afegit.

En esta línia, Giner ha exigit a Ribó “i als seus socis del PSOE” que facen desaparéixer les pintades del mur. “Hem oïda les declaracions de la portaveu del PSOE. Ha afirmat que no li pareix bé que se cedisquen espais públics per a este tipus d’actuacions. Demà en el ple té la possibilitat d’abstindre’s o votar a favor. El PSOE no pot arrossegar els peus i posar-se de perfil davant d’un tema de tanta transcendència. Ribó, amb 9 regidors, no podria fer el que fa en esta ciutat sense el suport del PSOE”, ha dit Giner.

En este línia, la presidenta de COVITE, Consuelo Ordóñez, ha mostrat el seu suport a la moció que demà presentarà Ciutadans. “Recolzem esta moció i nosaltres també li demanem a l’alcalde que ho llevara. Demanem una reunió a l’alcalde Ribó i a Oltra, com a Consellera d’Igualtat, per a tractar el tema, quelcom que encara no s’ha produït”, ha explicat.

“Quan les institucions són tèbies per a condemnar missatges irracionals, passa el que passa. Els extrems són menyspreables i un perill. El que ha passat en Alsasua és el resum del que ha suposat 40 anys de terrorisme en País Basc i Navarra”, ha declarat Ordoñez, el qual ha criticat que “Ribó no cediria un espai públic perquè un artista pintara en contra de la immigració, encara que això fora llibertat d’expressió”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.