Ferri: “El PP utilitza de forma partidista la Delegació del Govern prohibint a València el que permet a Madrid”

 

nochevieja 2016 valencia (4)
image-297524
Compromís presentarà una iniciativa en Les Corts per a rebutjar la discriminació que ha patit València amb la prohibició de l’espectacle pirotècnic la nit de Cap d’Any.

El Síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha anunciat hui la presentació d’una iniciativa parlamentària per a rebutjar la decisió del govern central de prohibir l’espectacle pirotècnic previst a la Plaça de l’Ajuntament de València per a la nit de Cap d’Any, mentres que durant estes festes s’han permés espectacles pirotècnics similars en ciutats com Madrid, a banda de ser recurrents en celebracions com els focs de l’Apostol Santiago llançats des de la pròpia Catedral de la capital gallega.

La instrucció tècnica complementària 8 del Reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria estableix una distància mínima de 10 metres amb edificacions. La Subdelegació del govern va denegar la sol·licitud de l’Ajuntament de València argumentant que la plataforma de llançament de l’espectacle representava una edificació i que, per tant, no es complia aquesta distància.

Per a Ferri “Sembla que este criteri només s’aplica per als valencians i valencianes, ja que en estes festes hem pogut observar com s’han llançat espectacles pirotècnics, per exemple, des del terrat de l’Ajuntament de Madrid. Creiem que la decisió del govern central és discriminatòria i només respon a un intent d’utilitzar les institucions de forma partidista. Cal destacar que l’Ajuntament de València comptava amb els avals de seguretat de Bombers i Protecció Civil, i per això la Delegació no va poder esgrimir cap argument de seguretat per a la prohibició de l’espectacle, únicament una interpretació extrema del reglament que no s’ha produit en altres ciutats”.

“El que anem a plantejar a Les Corts és una iniciativa per a que no es torne a repetir esta discriminació. Volem que el mateix criteri s’aplique a tot els llocs, i els valencians no siguen víctimes de les ganes de fer partidisme dels dirigents del PP. Hem de tindre en compte que l’ús de la pirotècnia està íntimament lligada a la nostra forma d’entendre les celebracions, a banda de les implicacions econòmiques que té una indústria com esta a la nostra terra”.

“Esperem que el PP de Les Corts tinga criteri propi i se sume al rebuig de la discriminació que han patit els ciutadans de la ciutat de València i la nostra indústria pirotècnica” ha conclòs Ferri.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.