Ferri: “És molt cínic que el partit de les pujades brutals de taxes universitàries tracte de donar lliçons en esta matèria”

fran-ferri-1024x576-1024x576
image-412465
El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha criticat les declaracions fetes hui pel diputat del PP, Juan Carlos Caballero, qui ha censurat el Consell per mantindre les taxes universitàries per al pròxim curs.

Segons Ferri “S’han de tindre ganes d’actuar amb cinisme per a pertànyer al partit que s’ha carectaritzat per aplicar pujades sistemàtiques de les taxes universitàries mentre governava i, ara que estan en l’oposició, criticar i donar lliçons al govern que no fa el mateix que ells”.

“Caballero ja porta prou de temps en política, ell fou un dels membres de NNGG enxufats pel govern del PP en l’IVAJ a través de la trama de col·locació que muntaren amb el programa Emprenjove, per això, a més de saber molt d’enxufisme, sap perfectament els motius pels quals no s’han pogut baixar les taxes universitàries. El partit de Caballero té un ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, que assetja i amenaça les finances de la Generalitat mentre manté un finançament autonòmic injust i caducat que castiga cruelment els valencians i valencianes“.

“Malgrat esta situació -ha afegit Ferri- la Conselleria d’Educació ha augmentat en un 40% el pressupost per a beques universitàries, creant-ne a més una de nova i única a l’Estat espanyol com és la Beca Salari. El departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà està demostrat en este any de govern que pese als entrebancs del govern central del PP es poden realitzar polítiques per afavorir la igualtat d’oportunitats de totes les valencianes i valencians a l’hora d’optar als estudis universitaris“.

Per a Ferri “l’actuació del Govern del Botànic en esta matèria millora la vida de milers d’universitaris, en clar contrast amb la brutal pujada de les taxes i a la dràstica reducció de les beques dels governs del PP que provoquen situacions d’injustícia i desigualtat social”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.