Festes aprova el programa de Sant Pere del Grau, que enguany inclou prop de 150 actes

Les festes de Sant Pere del Grau rondaran els 150 actes enguany. El Patronat Municipal de Festes ha aprovat avui per unanimitat la programació proposada per la Comissió de Festes de Sant Pere després de les reunions de treball mantingudes. El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha destacat que es tracta d’un programa “popular, complet, variat i en el qual la música, les activitats culturals i la dinamització per a públic infantil tornen a guanyar protagonisme” en un programa en el qual es mantenen actes consolidats o tradicionals com la torrà de la sardina, els taurins, l’ofrena, la processó marinera o La Calvalcada de la Mar.

Per la seua banda, la regidora de Festes de l’Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha subratllat que “aquesta és la primera vegada que la programació de les festes de Sant Pere passa pel Consell Rector del Patronat Municipal de Festes, que a més ho ha aprovat per unanimitat”.

La presentació de les reines i les corts d’honor donarà el tret d’eixida als actes inclosos en el programa de les festes de Sant Pere del Grau 2017 i la Cavalcada de la Mar, el dissabte 17 de juny, anunciarà la setmana gran del Districte Marítim. La música cobrarà protagonisme enguany, amb més de 20 actuacions musicals entre les quals es troba el Sant Pere BP Music Contest, les sessions de tardeo en el Recinte Mariner, el concert de la Unió Musical del Grau, un tribut a Red Hot Chilli Peppers, sessions de djs, orquestres o flamenc.

El programa de les festes de Sant Pere torna a cuidar del públic infantil amb el festival de teatre i animació infantil Peixets, una de les principals novetats d’enguany, en el Jardí del Port les vesprades del dilluns 26 al dimecres 28; concurs de dibuix, vesprada infantil el divendres i el dissabte amb inflables i atraccions en el parc de la Panderola, a més d’altres activitats de dinamització infantil organitzades per les penyes. En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, i la regidora de Festes, Sara Usó, han “valorat i agraït l’esforç i la implicació de la Comissió de Festes de Sant Pere, de la Federació de Penyes i Colles així com de col·lectius a nivell individual que amb les seues aportacions contribueixen a enriquir la programació”.

Enguany s’instal·larà un Recinte Mariner, que albergarà diferents actuacions amb l’objectiu de convertir-se en un punt de referència de les festes. El dia de Sant Pere, el 29 de juny, se celebrarà la tradicional ofrena que enguany, a petició de la Federació de Penyes i Colles, serà a la vesprada a partir de les 20:00, just abans de la processó marítima, que partir a les 21:00 des de l’església de Sant Pere. Enguany també s’habilitarà un recinte fester a petició de la Federació i es consoliden altres actes com el dia de les paelles.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.