El Ple aprova recuperar La Ceramo, protegir l’entorn del Botàtic i dotar Malilla d’un nou centre social

València Notícies | Redacció.- La ciutat de València recuperarà l’antiga fàbrica de ceràmica La Ceramo. L’immoble tindrà un ús sociocultural, albergarà una nova infraestructura dotacional per al barri de Benicalap, tal com es desprÉn de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que, segons ha aprovat hui el Ple, serà objecte d’un procés de consulta i informació pública.

L’equip de govern municipal ha adoptat este acord amb el suport dels regidors del grup Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular. El canvi urbanístic comporta el trasllat de l’edificabilitat de la parcel·la d’este conjunt fabril i la seua protecció i qualificació com a sòl de servici públic.Sesión de Pleno en el Ayuntamiento.

El regidor delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, que ha recordat que durant la present legislatura s’han iniciat els treballs previs a la rehabilitació de l’antiga fàbrica de ceràmica,  ha destacat que l’objectiu de l’equip de govern “és que es puguen finalitzar les obres de recuperació i rehabilitació de l’immoble durant este mandat”. “Per a açò”, ha explicat, “era necessari traslladar l’edificabilitat prevista a una altra parcel·la de la ciutat i protegir íntegrament la fàbrica com Bé de Rellevància Local (BRL), per la qual cosa el Servici de Planejament ha tramitat esta modificació puntual que permetrà la protecció i rehabilitació total de l’edifici”.

En el debat generat davant la proposta de sotmetre a informació pública este canvi urbanístic, el regidor de Ciutadans, Narcís Estellés, ha qualificat d’encertada la decisió d’ampliar els recursos dotacionals del barri de Benicalap. Si bé, ha anunciat que el seu grup polític “estarà expectant perquè en la tramitació no es cometa cap irregularitat”.

Pel que fa a açò, el regidor del Grup Popular, Alfonso Novo, que ha assegurat estar a favor que La Ceramo es convertisca en una infraestructura municipal, ha qualificat d’“incomplet l’expedient d’este assumpte”. Concretament, ha assegurat que s’ha tramitat de forma obscura i que els funcionaris s’han limitat a executar decisions polítiques”.

El regidor Vicent Sarrià, “que ha aclarit que en la tramitació d’esta modificació puntual del PGOU no hi ha hagut cap obscurantisme”, ha reiterat que l’equip de govern “treballa per a retornar a la ciutat un patrimoni que mai s’havia d’haver deteriorat”.

El barri de Malilla tindrà un centre cívic, que ha sigut una reivindicació històrica en el barri

El Ple també ha aprovat iniciar el procés de consulta i sotmetre a informació pública la Modificació Puntual del Pla Parcial d’un sector de Malilla Nord que permetrà la construcció d’un centre cívic, que segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, “ha sigut una reivindicació històrica dels veïns”.

Este canvi urbanístic, que ha rebut el suport de Ciutadans, ha sigut criticat pel Grup Popular que finalment s’ha abstingut en la votació. Concretament, el regidor Alfonso Novo ha qüestionat “la necessitat d’este centre cívic”, i el fet que s’haja encarregat la redacció del projecte d’obres abans de realitzar-se el canvi d’ús de la parcel·la que l’albergarà. Per la seua banda, el regidor de Ciutadans, Narcís Estellés, ha afirmat “que sempre són benvingudes les millores al barri de Malilla”, però ha demandat més informació sobre l’actuació.

El regidor Vicent Sarrià, que ha assegurat que la decisió s’ha adoptat amb el vistiplau de tots els servicis afectats, ha explicat que, encara que s’inicia la modificació formal, òbviament s’han avançat els treballs “perquè el procés, que materialitzarà una demanda veïnal, no s’eternitze”.

Pla de Protecció per a l’entorn del Botánic

D’altra banda, en matèria d’Urbanisme, el Ple ha aprovat sotmetre a informació pública les modificacions introduïdes en el Pla Especial de Protecció dels Entorns dels Béns d’Interès Cultural i Catàleg de Proteccions del Botànic. Concretament, s’han introduït 16 canvis que, tal com ha defensat Sarrià, “responen a al·legacions presentades durant un procés que s’ha caracteritzat per ser participatiu i transparent”.

Vicent Sarrià ha manifestat que en este procés s’han escoltat totes les veus, com per exemple, les que van argumentar que els usos que proposava el consistori per a l’alqueria del carrer del Beat Gaspar Bono no eren els que necessitava el barri. “També hi ha hagut moltes al·legacions relacionades amb els edificis que estaven fora d’ordenació urbana, i hem buscat solucions tècniques per a establir este règim d’altures per a protegir els Béns d’Interès Cultural al final de la vida útil dels immobles afectats”.

El pla de protecció també contempla la conversió en zona de vianants de diverses vies i l’ampliació de voreres. Una proposta que ha sigut objecte de crítica per part del grup municipal Ciutadans. En el seu nom i referent a este tema, el regidor Narcís Estellés ha manifestat que espera que no es duga a terme la proposta de reduir a 30 quilòmetres per hora el trànsit rodat en la gran via de Ferran el Catòlic. Estellés, que en la seua intervenció ha agraït algunes de les modificacions incloses, ha instat el Govern Municipal perquè firme el conveni que resolga l’ampliació del Jardí Botànic. En la mateixa línia, el regidor del Grup Popular Alfonso Novo ha centrat la seua argumentació “en la necessitat de tancar el conveni amb la Universitat de València per a poder dur a terme la citada ampliació i començar a treballar per fases incloent-hi el jardí de les Hespérides”.

Vicent Sarrià ha explicat que una parcel·la, en al·lusió a la que permetrà l’ampliació del Jardí Botànic, que ha costat tant sacrifici a la ciutat ha de ser, com més prompte millor, objecte del conveni reclamat, “que també és una prioritat per al govern municipal”.

Finalment, pel que fa al desenvolupament urbanístic de la ciutat, en el Ple de hui ha aprovat, sense debat, l’encàrrec de la redacció del nou instrument de planejament per a l’ordenació urbanística de l’illa en què se situa l’edifici municipal de l’antiga fàbrica de Tabac, actual seu de les dependències municipals del carrer d’Amadeu de Savoia.

La Corporació aprova una declaració de ‘Tolerancia Zero’ davant del frau i la corrupció

El Consistori també ha aprovat este matí, per unanimitat, i en qualitat d’Entitat EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada) beneficiària de fondos europeus per a la recuperació del Cabanyal-Canyamelar, una declaració institucional en què proclama la seua “política de tolerància zero davant del frau i la corrupció”.

L’Ajuntament manifesta el seu “compromís amb els estàndards més alts en el compliment de les normes jurídiques, ètiques i morals i la seua adhesió als més estrictes principis d’integritat, objectivitat i honestedat, de manera que la seua activitat siga percebuda per tots els agents que s’hi relacionen com una institució oposada al frau i la corrupció en qualsevol de les seues formes”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.