Fuset anuncia que Reyes Martí serà la primera dona pirotècnica que dispararà la nit del foc, la mascletà del 19 de març i la cremà de les falles municipals

El 99’6 por ciento de las falleras y falleros sondeados han respondido al completo la encuesta sociológica del Plan Estratégico de las Fallas. (Pere Fuset).El calendari pirotècnic es coneixerà en la Gala de la Pirotècnia, el pròxim 8 de febrer.

 

 

 El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha anunciat un dels noms més esperats del cicle de focs de les Falles 2018. Es tracta de l’empresa pirotècnica que dispararà tant la Nit del Foc com la mascletà del dia gran de la festa, el 19 de març, i la cremà de les dos falles municipals que es plantaran a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Així Fuset, ha avançat que “enguany la responsable de les disparades falleres més importants per als amants de la pólvora serà Reyes Martí, qui per mèrits propis es convertirà així en la primera dona pirotècnica en disparar la Nit del Foc i la cremà de les falles oficials de València”. D’esta manera, l’empresa Pirotècnia Martí, de Borriana, “veu recompensada una gran trajectòria ascendent en la catedral de la pólvora, que ja li va valdre l’any passat la seua entrada amb la seua primera mascletà a la setmana fallera i el seu primer castell”.  Així, ha recordat que la pirotècnica “en 2017 ja va disparar una gran mascletà fallera el dia 18 de març deixant pas a altres dones pirotècniques, pel seu simbolisme, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona”.

 

Fuset ha afirmat que creu que el gran públic de l’art pirotècnic valencià estava desitjant que es donara l’oportunitat a Reyes Martí i el seu equip de disparar la seua mascletà en la setmana fallera i estrenar-se amb un castell i considera que la seua elecció ara per a les grans cites de 2018, que es mantenen en pack, “és coherent amb els resultats, esforços i capacitat tècnica demostrada per assumir el repte en unes dates tan complexes per al sector pirotècnic”.

 

El nom de Reyes Martí per a la nit del 18 de març i la jornada del 19 és un avanç d’un calendari pirotècnic que es presentarà oficialment en la seua totalitat el pròxim dijous, 8 de febrer, a la Gala de la Pirotècnia presidida per les falleres majors de València. El calendari, no obstant això, es va iniciar el passat cap de setmana, després de les exaltacions al Palau de la Música,  amb la disparada divendres de Focs de Jardí, per Caballer Fireworks, i dissabte, amb uns focs més tradicionals a l’estil dels castells de pals o “a l’antiga”, per part de l’empresa Nadal-Martí.

 

La pròxima cita amb la pólvora tindrà lloc este divendres, 2 de febrer, després de la inauguració oficial de l’Exposició del Ninot, al voltant de les 21 hores, amb un espectacle digital al llac del Museu de les Ciències, a càrrec de l’empresa Pirotècnia Global Foc – Caballer FX, també liderada per una dona, que podrà ser contemplat des de l’Umbracle.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.