Giner acusa Ribó de finançar l’independentisme amb els diners de tots valencians

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha preguntat a l’alcalde de València, Joan Ribó, per què està finançant els promotors de l’independentisme. La pregunta per escrit registrada per al següent ple diu: “¿Considera adequat atorgar diners de tots els valencians a entitats que es declaren sòcies d’Omnium Cultural, principal promotora de l’independentisme, i la Federació Dels Quals, segons la seua pàgina web, servix per a “coordinar el nostre treball i multiplicar la nostra capacitat d’incidència a favor de la llengua i la cultura catalanes?”.

fernando-giner
image-428723

“El líder de C’s ha recriminat l’alcalde la “falta de transparencia” en les subvencions destinades a l’entorn d’Eliseo Climent i Acció Cultural del País Valencià. “Ribó ha entregat 12.000 euros a l’Institut Econòmica i Empresarial Ignasi Villalonga més altres 7.000 euros a la Institució per al Foment de les Arts, les Ciències i la Cultura, que dirigix la filla d’Eliseu Climent”, ha explicat Giner.

Les subvencions a l’entorn d’Eliseo Climent coincidixen amb la celebració hui en la plaça de l’Ajuntament de l’esdeveniment ‘Plaça del llibre’, promogut per Acció Cultural, entre altres. “Hem detectat subvencions per valor de 13.000 euros al dit esdeveniment promogut entre altres per Acció Cultural. També 3.506,80 euros a la Fundació Full Fundaciò pel Llibre i la Lectura i de 1.253,10 euros a la Fundació Bromera foment lectura”, ha declarat el portaveu de C’s, qui ha fet insistència en què “ja són més de 32.000 euros hem detectat pel moment”.

En esta línea, el portaveu de C’s ha sol·licitat la documentació íntegra de cada expedient. En els expedients creats per a donar diners a les entitats vinculades amb l’editor, majoritàriament amb seu en l’edifici d’Acció Cultural del País València, hi ha part de la informació que no ha sigut traslladada a l’oposició en format digital. “Ciudadanos ha demanat la documentació que només està en format paper i encara no ens l’han facilitat. Ribó practica l’obscurantisme quan subvenciona la independentismo”, ha conclòs Giner.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.