Giner: “Lo important del turisme és la qualitat, no el volumen”

València Noticies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, coincidint amb el Dia Internacional del Turisme, ha recordat a l’alcalde de València, Joan Ribó, que “en turisme l’important no és el volum sinó la qualitat. El model turístic ‘low cost’, no genera creixement, sinó sous ‘low cost’ a més de problemes per a la ciutat com el soroll i la brutícia. El turisme ha d’integrar-se en la vida de la ciudat”.

fernando-giner
image-423950

“I així i tot Ribó no és capaç d’obtindre bons datos”, ha destacat Giner referint-se a la pèrdua de turistes que ha patit la ciutat durant el mes d’agost. Segons les dades de l’INE referents a agost de 2016 respecte al mateix mes de l’any passat, el nombre de pernoctacions va baixar en la ciutat de València un 0,07% mentres van augmentar un 2,53% en la Comunitat i un 3,75% en el conjunt d’Espanya. “Ribó ha d’explicar per què València va perdre turistes a l’agost mentres van augmentar en el conjunt d’España”, ha dit Giner. “La mala gestió de Ribó i la falta de coordinació entre administracions està provocant que València es veja immersa en un model turístic que no la beneficia i que acabarà costant-li diners a les arques públicas”, ha declarat Giner.

El líder de C’s ha recordat: “Mentre abaixava el nombre de pernoctacions, el tripartit pugnava per qui tindria la delegació de turisme. Més enllà d’iniciatives puntuals, com crear sinergies entre el Palau de Congressos i Fira València que va proposar C’s al juliol de 2015 i sobre la qual encara no hi ha cap resultat, falta una estratègia global del turisme que determine quin tipus de visitants vol la ciutat i com pensa conseguir-ho”.

Sobre el lema de turisme accessible promogut en el dia hui, Giner ha recordat que “Valencia és una ciutat plena de barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat a molts punts turístics clau”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.