BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Sara Usó lamenta que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer deixe fóra de les seues actuacions a la ciutat de Castelló

Sara Usó Apadrina el teu arbre
image-423952
L’edil recorda que l’ajuntament porta un any reivindicant a la CHJ que actue en el Riu Sec i netege els barrancs de la Torreta, Algepsar, del Sol i Fraga

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha lamentat avui que “el Govern Local de l’Ajuntament de Castelló haja d’assabentar-se pels mitjans de comunicació de la negativa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a actuar en el nostre terme municipal”.

Sara Usó ha explicat que l’any passat, l’alcaldessa, Amparo Marco, va mantenir una reunió amb la presidenta de la CHJ, María Ángeles Ureña, en la qual li va traslladar totes les actuacions pendents en la ciutat, i durant l’últim any, des de la regidoria de Sostenibilitat Ambiental, s’han enviat dos escrits a la Confederació, sol·licitant que aquesta entitat realitze treballs de manteniment en el llit del riu Sec.

No obstant açò, els escrits de l’Ajuntament no solament no han tingut contestació, sinó que “avui ens hem assabentat que la CHJ no pensa actuar en el riu Sec de Castelló, malgrat les nostres reiterades sol·licituds”. Usó ha lamentat que la Confederació anuncie una inversió de més de mig milió d’euros en la província, amb 15 actuacions en d’altres municipis, “però deixe de costat les necessitats de la capital, ignorant als veïns i veïnes de Castelló”.

La regidora ha recordat que el riu Sec constitueix la principal infraestructura hidràulica d’alleujament d’aigües pluvials al mar dins de l’àrea d’influència de la ciutat de Castelló. En els últims anys, la CHJ ha realitzat algunes actuacions de manteniment per a eliminar vegetació en el llit, però únicament s’ha actuat en el tram comprès entre la Ronda Est i el camí-entrador Martín Pescador, “i mai s’actua entre la zona Universitària i l’inici del tram cobert, on existeixen gran quantitat d’àrids, roques i graves acumulades”.

“Per açò, hem demanat, insistentment, que la Confederació estenga els treballs de manteniment al citat tram del riu Sec per a evitar possibles obstruccions del tram cobert que, aigües a dalt, provoquen desbordaments del llit del Riu Sec” ha indicat la responsable de Medi ambient, qui ha lamentat que la CHJ es negue a realitzar aquesta actuació tan necessària.

Per a finalitzar, l’edil ha recordat unes altres de les demandes que, l’ajuntament, porta més d’un any plantejant a aquesta entitat: l’ampliació de la desembocadura del riu Sec per a poder procedir a la canalització del Barranc del Sol, per a minimitzar inundacions en el barri de San Agustín y San Marcos; i la neteja dels barrancs de la Torreta, Algepsar, del Sol i Fraga, en els quals existeix molta vegetació, amb el consegüent perill d’inundació que pot implicar.


 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.