Glòria Tello destaca la capacitat del Festival Doc’s per a generar projectes i treball en el sector

El Péndulo | Redacció.- La regidora de l’Àrea de Cultura, Gloria Tello, ha explicat que el Festival DOC’S Espai de No-Ficció, és un projecte cultural important per al sector audiovisual “per la seua capacitat com a generador de projectes i de treball, i per dinamitzar la producció i coproducció amb iniciatives tan necessàries com ara Doc’s Lab o Doc’s Forum”. A més, durant la inauguració oficial d’este festival, la regidora ha destacat la seua trajectòria de més d’una dècada a Mèxic.Glòria Tello.

DOC’S es presenta amb un programa de 37 produccions diferents, totes del gènere documental, dividides en set seccions. “Des del Govern de la Nau vam apostar per impulsar la dinamització del sector audiovisual amb este festival centrat en un gènere la popularització del qual ens sembla molt interessant, en ser un gènere amb unes possibilitats narratives enormes per a comunicar la realitat social, cultural i econòmica d’on vivim i en comptar alhora amb grans professionals amb molta experiència fent documentals”, ha explicat Tello.

“En la meua opinió, un sector audiovisual fort és indispensable tant com a generador de continguts culturals com pel seu impacte econòmic”, ha defensat Tello, que ha indicat que l’Ajuntament ha incrementat un 25 per cent la seua aportació econòmica per a arribar als 25.000 euros. “És la nostra obligació donar suport a les iniciatives que servisquen per a dinamitzar el sector audiovisual valencià, per a posar en valor la nostra producció i contribuir al seu finançament, difusió i distribució”, ha afegit.

La regidora ha explicat que a través dels documentals es pot conduir els qui els veuen a una altra manera d’entendre la cultura, potenciant així la reflexió crítica. A més, ha valorat la capacitat d’este gènere i del festival de combatre “la pitjor situació del sector audiovisual valencià en la seua història”, que entre 2012 i 2015 va perdre més d’un miler de treballadors i treballadores, d’un total de 6.792, al mateix temps que tancaven un 20 per cent de les empreses i que el seu pes respecte al total de l’Estat es reduïa del 8,7 a l’1,4 per cent.

En este mateix sentit, Tello ha recordat que les conclusions de la investigació del Departament d’Economia Aplicada a la Cultura de la Universitat de València mostraven la setmana passada que el sector audiovisual del cap i casal continua depenent de l’obertura de la futura À. i del seu impacte.

Per acabar, Tello ha desitjat una bona acollida i èxit per a tots els professionals que participen en el Festival DOC’S, que se celebrarà a València entre el dijous de la setmana que ve, dia 11, i el pròxim 21 de maig.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.