Govern interior finalitza les intervencions de manteniment i consolidació en la casa Cala

Campillo avança que l’Alqueria del Moro està a punt de ser adjudicada i el xalet d’Aben Al Abbar està ja en l’avaluació de les ofertes presentades

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de manteniment i consolidació de l’antiga Casa Cala, inclosa en el pla d’intervenció d’alqueries de la Regidoria de Govern Interior, dotat amb més de 500.000 euros. Esta actuació ha permés frenar el deteriorament de l’immoble, mantenir-lo i deixar-lo preparat per a la restauració.

 Les obres han suposat una neteja profunda, una consolidació de la vivenda i un tancament de buits, principalment en façanes i cobertes. També s’ha realitzat l’apuntalament estructural d’elements per aconseguir una millor conservació de la construcció. S’ha procedit a la retirada de runes, l’apuntalament estructural de forjats i bigues intermèdies, pròtesis en bigues i tractaments contra xilòfags en fusta, tractament d’ignifugació, rehabilitació de coberta i aïllament de llistons i teules.

«Abans de construir noves infraestructures i equipaments, s’han de restaurar els edificis singulars que remeten a la nostra història o al nostre passat industrial, per convertir-los en els equipaments públics que els barris on es troben necessiten; per això estem duent a terme este pla d’intervenció en alqueries», ha dit el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. La regidoria ha intervingut en més de 15 edificis com ara l’Alqueria d’Albors en Rascanya, el Xalet de Sancho en els Poblats Marítims, la Barraca de Vicentet i Rafaelet en Quatre Carreres o les Alqueries d’Olba en La Saïdia, amb una inversió de més de mig milió d’euros.

 

ALQUERIA DEL MORO I XALET D’ABEN AL ABBAR, A PUNT

Campillo ha avançat que «l’inici de les obres en l’Alqueria del Moro és imminent, ja que està a punt de ser adjudicada la intervenció; mentre que en el cas del xalet d’Aben Al Abbar s’estan avaluant les ofertes presentades, pel que també començaran les obres en un futur molt pròxim».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.