Govern no preveu rellevar a Cristina de Borbó de la presidència de la Comissió Espanyola de la UNESCO

Cristina de Borbón se libra de la cárcel.El senador de Compromís, Carles Mulet, va registrar una bateria de preguntes al Govern, abans de saber-se la vergonyant sentència exculpatoria a la germana d’actual monarca, Cristina de Borbó i Grècia.
Segons Mulet “La ciutadana Cristina de Borbó i Grècia, contínua sent la presidenta d’honor de la Comissió Espanyola de la Unesco, segons la pròpia web de l’organització des de juny de 2015, data en la qual ja estava investigada per blanqueig i delicte fiscal per la seua presumpta implicació en el cas Nóos.
La ciutadana Cristina de Borbó i Grècia s’enfronta fins a vuit anys de presó, i respectant la presumpció d’innocència de la qual gaudim tots els ciutadans, s’ha convertit en un de les icones de la corrupció a Espanya.
(http://www.unesco.org/nac/geoportal.php?country=es&language=s)
Per açò es va preguntar:
- En quina data va decidir l’executiu nomenar, proposar o autoritzar aquest nomenament? , Quina capacitat té l’administració central per a revocar, o demanar el cessament d’aquesta persona? ,Creu el Govern encertat mantenir aquest càrrec en aquesta persona? , Quin cost ocasiona aquest càrrec a l’erari públic? , Quines funcions té el càrrec de president d’Honor de de aquesta comissió? , Quines funcions té la Comissió Espanyola de la Unesco?
La resposta del Govern evita contestar a les preguntes més compromeses, i no entra en el fons de l’assumpte sobre si es pot revocar o no aquest nomenament. El silenci sobre aquest tema delata la intenció del govern de no promoure aquest canvi. La Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va ser creada per Decret de 20 febrer de 1953 i reestructurada pel Reial decret 173/2004, de 30 de gener.
Els membres de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO són emprats públics adscrits al Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació-Agencia Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). 


No existeix en l’actualitat cap partida pressupostària assignada a la Comissió Nacional.
Quant a la Presidència d’Honor, cal indicar que les funcions de la mateixa no vénen regulades ni establides estatutàriament en l’instrument normatiu de creació de la Comissió Nacional Espanyola de Coordinació amb la UNESCO, ni genera despesa algun per a l’erari públic. L’Acord es va prendre en la reunió del Ple de la Comissió Nacional Espanyola de Coordinació amb la UNESCO de 14 de desembre de 1991
.
Per al senador Mulet ” el sainet de justícia que tenim a Espanya ha “salvat” a Cristina de Borbó, persona que malgrat quedar lliure per a la justícia, ha mostrat en públic en menyspreu total i absolut cap als ciutadans i ciutadanes de l’Estat Español, per la qual cosa no mereix en cap concepte ocupar cap tipus de càrrec honorífic que ens represente; el Govern de nou manté una actitud vergonyosa amb personatges que no mereixen cap consideració pública com és el cas de Cristina de Borbó, una persona la màxima aspiració de la qual és no tornar a trepitjar aquest país, mereix ser privada de qualsevol títol honorífic, començant pels de la UNESCO i tots els que acumule. El Govern de Rajoy, es veu, no té la més mínima intenció”
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.