Grigory Sokolov es suma al 30é Aniversari del Palau i interpreta les grans sonates de la primera escola de Viena

El Péndulo | Redacció.- El genial pianista Grigory Sokolov torna demà dissabte (a les 19:30 hores) a la Sala Iturbi del Palau de la Música, per interpretar un recital amb les grans sonates i fantasies de l’anomenada Primera Escola de Viena. D’esta manera, el públic podrà escoltar una primera part amb les sonates KV 545, KV 457 i la fantasia KV 475 de Wolfgang Amadeus Mozart, mentres que en la segona meitat el pianista rus interpretarà les sonates en mi menor, núm. 27 op. 90 i do menor núm. 32 op. 111 de Ludwig van Beethoven.Grigoory Sokolov. (Foto-Eva Ripoll-Arxiu Palau Música)

Sokolov es suma d’esta manera al 30é Aniversari del Palau de la Música, i s’unix a altres grans pianistes com ara Daniel Barenboim, Alexei Volodin,David Fray, Khatia Buniatishvili, Yuja Wang i Joaquín Achúcarro que han actuat fins ara o actuaran en la pròxima temporada de Primavera.

Considerat com un dels millors pianistes del món, els seus recitals solen ser qualificats de titànics i plenes de musicalitat, d’intimisme, de tècnica, de virtuosisme i d’unes propines de gran complexitat i durada.

Nascut a Leningrad, va començar els seus estudis de música als cinc anys, i als setze va començar la seua gran carrera internacional, després de guanyar el Primer Premi en el Concurs Txaikovski a Moscou. Els seus discos en directe de l’època soviètica van adquirir un estatus quasi místic a Occident. Ha treballat amb les filharmòniques de Nova York i Munic, Orquestra Royal Concertgebouw d’Amsterdam, Philharmonia deLondres, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, etc., abans de dedicar-se en exclusiva als recitals.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.