Homenatge a Ovidi Montllor

El Péndulo | Redacción.- Ulleye presenta el seu nou projecte ‘Festival de la Cançó de Xàtiva, 1974-1995’ al Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi el proper dissabte 12 de desembre a les 19:00 hores. Un llibre amb 3 CD’s , 49 cançóns dels protagonistes del Festival, per a coneixer i recordar el Festival i lo que va significar a la ciutat i al País Valencià.

Cartell dels actes.
image-278007

Cartell dels actes.

Des de 1974 fins a 1995, va haver-hi anualment un esdeveniment dins de la programació de la Fira d’Agost de Xàtiva amb el nom de Festival de la Cançó, majoritàriament, o amb una altra denominació, per exemple Festival Folk de Xàtiva o Nit de Cançó i Marxa, que presentava la música i veu en la nostra llengua, el català de valència, fonamentalment. En total 22 edicions van tenir lloc. Nosaltres les hem numerat de l’1 al 22 Festival de la Cançó de Xàtiva. Entre aquells primers anys i les últimes raneres del Festival, van passar pel mateix la majoria de noms representatius de la Cançó. Un llibre repasa la seua historia i 3 CD’s ens donen a coneixer la música i la lletra que allí resonava.

Un homenatge a Ovidi

Ovidi Montllor, nascut a Alcoi el  2 de febrer de 1942, és un referent de la cançó al País Valencià i a tota la zona de parla catalana. Poeta, actor, cantautor, etc. ens va deixar primerencament fa ara 20 anys, als 53 anys d’edat, un 10 de març de 1995. Avui és un patrimoni cultural de la nostra terra, patrimoni de la cançó, de la poesia, del cinema i del teatre.

Ovidi Montllor va participar com a cantautor 4 vegades en el festival de la Cançó de Xàtiva, l’última a l’agost de 1993 amb un concert homenatge a un altre valencià il·lustre, Vicent Andrés Estellés, acompanyat del seu inseparable Toti Soler a la guitarra. D’Estellés, Ovidi deia que des dels temps d’Ausiàs March no va haver-hi un altre poeta al País Valencià com ell.

Ulleye vol també sumar-se a l’homenatge i record d’aquest treballador de la paraula, Ovidi Montllor, dedicant-li aquest nou projecte.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.