Igualtat amplia en 532 l’oferta de places residencials públiques de persones majors per a 2018

València Notícies | Redacció.-La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat en 532 l’oferta de places residencials públiques de persones majors dependents per a 2018, a través de l’increment de 3’8 milions d’euros en la línia de finançament de centres residencials de titularitat municipal, segons ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Amb l’ampliació de 532 places residencials públiques, l’oferta residencial que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finança a través del concert amb entitats municipals “aconsegueix les 1.477 places en diferents centres residencials de la Comunitat”, ha assenyalat Oltra. 

Aquesta quantitat suposa el 77% del total de places de caràcter municipal, ja que en aquests moments hi ha 1.894 places en centres residencials gestionades per ajuntaments de les tres províncies, de les quals la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finança 1.477. La vicepresidenta ha recordat que a principis de legislatura “el percentatge de places municipals finançades per la conselleria no aconseguia el 50%”.

Oltra ha incidit que aquest increment en la subvenció de places municipals “evidència que des del Consell del Botànic s’aposta per la gestió pública com a primera opció, enfront d’altres models residencials que únicament pretenien beneficiar a uns pocs i aconseguir que algunes persones feren negoci a costa del benestar de les persones majors”.

Per províncies, de les 532 noves places concertades per la Conselleria, 198 corresponen a residències municipals per a persones majors dependents de la província d’Alacant, 303 a centres de la província de València i 31 de la província de Castelló.

Amb l’increment pressupostari de 3,8 milions per al finançament de les 532 noves places, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives arreplega en el projecte de pressupostos per a 2018 un total de 34 milions d’euros per al concert d’1.477 places de titularitat municipal, 279 de municipis de la província de Castelló, 338 d’Alacant i 860 són places finançades de centres municipals de la província de València.

Un nou model residencia/b>

Davant la necessitat de reordenar un sector, “abandonat durant anys”, la Conselleria aposta per un canvi de model en el qual l’únic interès i el centre de la gestió dels recursos públics siga “una atenció de qualitat i la dedicació als residents”, amb l’objectiu de “humanitzar” els centres residencials per a persones majors, de manera que se semblen “cada vegada més a una llar on els usuaris troben un entorn afectiu i familiar” ha afirmat Oltra.

L’ampliació de les places municipals i la col·laboració amb diputacions i ajuntaments s’emmarca dins de les actuacions iniciades per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dins del Pla de Reordenació del Sector Residencial per a persones majors de la Comunitat Valenciana, dissenyat amb l’objectiu de reformar el sector “atenent a les necessitats de l’usuari, la qualitat i calidesa del servei i garantint unes condicions laborals dignes per als professionals dels centres” ha explicat la vicepresidenta.

Entre altres mesures del pla, la Conselleria a través del programa ‘Queda’t a prop’ garanteix que totes les persones majors que sol·liciten atenció residencial tinguen accés a un plaça pública o pagada amb fons públics en igualtat de condicions, amb major llibertat d’elecció i el més a prop possible del seu domicili i del seu entorn familiar, de manera que se senta “com a casa” .

Amb aquesta mesura, ha explicat la vicepresidenta “garantim la proximitat al propi domicili de l’usuari”, i així en els casos en els quals les residències sostingudes amb fons públics no disposen d’una plaça a menys de 20 quilòmetres de distància, la Conselleria ofereix una prestació de garantia perquè l’usuari puga romandre el més prop del seu entorn familiar, “el que fins ara no sempre ocorria”.

“Així mateix i continuant amb l’objectiu de millorar el model residencial, el Consell del Botànic va aprovar el passat mes de novembre el decret pel qual es desenvolupa l’acció concertada per a la prestació de serveis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d’iniciativa social”, ha explicat Oltra.

Amb aquest nou decret la Conselleria establirà un concert social que substituirà a l’actual model de subvenció amb les entitats del tercer sector que gestionen centres i serveis previstos en la Llei i en el Catàleg de Serveis Socials, i que regularà l’activitat desenvolupada per aquestes entitats, garantirà la transparència, publicitat i eficiència, assegurarà la qualitat en el servei a les persones i atorgarà estabilitat financera a les entitats i laboral als professionals que treballen en elles.

S’estima que aquest decret beneficiarà a 442 centres i a 9.581 usuaris dels sectors de persones majors, infància, inclusió, diversitat funcional, dones, persones migrants i famílies.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.