Igualtat incrementa en 250.000 euros el pressupost inicial de les ajudes econòmiques per a víctimes de violència de gènere

València Notícies | Redacció.- La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la seua labor en la lluita contra la violència masclista, ha incrementat en 250.000 euros el pressupost inicial destinat a les ajudes econòmiques a favor de les víctimes de violència de gènere, de manera que es puguen atendre totes les sol·licituds amb dret a percebre aquestes ajudes. D’aquesta manera, i tal com publica el DOGV, el pressupost passaria dels 600.000 euros inicials a 850.000.

El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha recordat que aquestes ajudes “tenen per primera vegada enguany la consideració de crèdit ampliable en els pressupostos de la Conselleria”, el que permet poder renovar-la tantes vegades com siga necessari en el cas que les partides previstes s’esgoten.  1

Ibáñez ha assenyalat que aquest canvi “adoptat pel Consell del Botànic en els pressupostos d’enguany permet que aquestes ajudes no siguen subvencions o una qüestió caritativa depenent de la disposició pressupostària i siguen un dret subjectiu i per tant crèdits ampliables”.

Aquesta mesura, ha destacat, es troba dins del marc de treball del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista que s’està ultimant i que suposarà “major increment de recursos públics, fins a 12 milions d’euros, així com convertir-ho en una qüestió de drets”.

Aquest tipus d’ajudes estan destinades a dones víctimes de violència de gènere *inempleables, amb ordre de protecció vigent i que acrediten insuficiència de recursos.

Durant el primer semestre d’enguany la conselleria d’Igualtat ha concedit un total de 68 ajudes d’aquestes característiques, 16 en la província d’Alacant, 19 a Castelló i 33 en la província de València, per un import global de 416.628 euros.

Altres ajudes

Així mateix, Igualtat preveu una quantia de 100.000 euros per a ajudes del fons d’emergències, constituït per ajudes econòmiques immediates de pagament únic per a les víctimes de violència sobre la dona, amb l’objecte d’atendre les seues necessitats més urgents en casos d’emergència. Aquest tipus d’ajudes es gestionen a través d’entitats col·laboradores.

Les quanties previstes per al fons d’emergència van des dels 200 euros per a cobrir necessitats bàsiques fins a 2.000 euros per a necessitats d’allotjament i fins a 500 euros per a transport o desplaçaments, així com un màxim de 2.000 per a afrontar qualsevol altra necessitat que procure la seguretat i protecció de les víctimes

Segons el balanç del primer semestre la conselleria ha concedit un total de 13 ajudes del fons d’emergències, 9 a Alacant i 4 a Castelló, per un import global de 5.789,65 euros.

D’altra banda, la Conselleria ha fixat per a enguany un pressupost de 60.000 euros per a atendre el dret a la indemnització per causa de mort, com a conseqüència d’una acte de violència sobre la dona, per als fills i filles menors d’edat o majors d’edat o persones ascendents que depenguen econòmicament de la víctima. En el que va d’any s’han concedit 2 indemnitzacions per causa de mort a Alacant, per una quantia de 12.000 euros.

Respecte a les indemnitzacions, el secretari autonòmic ha assenyalat que per al pròxim any es vol equiparar econòmicament les indemnitzacions a les víctimes per violència masclista amb les de les víctimes per terrorisme, de manera que la quantia econòmica passarà dels 6.000 euros actuals a 75.000.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.