Igualtat organitza una Marxa amb Bicicleta fins al Saler per a reivindicar la igualtat entre hòmens i dones

València Notícies | Redacció.- Dissabte que ve tindrà lloc la Marxa amb Bicicleta fins al Saler, una activitat ludicofestiva que aposta per visibilitzar i reivindicar una societat igualitària, així com per la igualtat real entre hòmens i dones. Les persones participants podran eixir des de la porta de l’Oceanogràfic amb bicicleta, o acudir amb la línia 25 de l’EMT que connecta València amb el Saler. L’hora de començament serà les 10:00.

Es tracta d’una activitat emmarcada dins de la celebració del Dia internacional de la Dona el 8 de març, organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, junt amb l’Alcaldia del Saler. “En la jornada reivindicarem, totes i tots junts, l’apoderament de les dones i unes vides lliures de violència masclista. Volem que vinguen a participar i disfrutar hòmens, dones, xiquets i xiquetes; és una activitat oberta a qualsevol persona”, ha explicat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

Cartel del evento.

Activitats per a una jornada festiva

La jornada començarà a les 10:00 hores des de la porta de l’Oceanogràfic, en direcció al Saler a través del carril bici, aproximadament 9 quilòmetres de ruta tranquil·la i pausada. En arribar s’ha organitzat una visita guiada pel Parc Natural de la Devesa, també amb les persones que vinguen amb autobús urbà, així com els mateixos veïns i veïnes del Saler. Es podrà disfrutar d’un recorregut per les platges del Saler i la Devesa en què agents mediambientals explicaran els valors naturals i ambientals del Parc Natural.

La programació inclou una muixeranga, batucada, el recital de poesia titulat “Gloria Fuertes i altres dones fortes”, i un menjar col·lectiu a les instal·lacions de l’IES El Saler. Les persones interessades a participar han d’inscriure’s, fins a les 14:00 hores de demà dijous, per mitjà d’un correu electrònic a l’adreça electrònica  elsaler@valencia.es.

Tant des de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives com des de l’Alcaldia del Saler s’ha agraït la col·laboració de València en Bici, Visit Albufera, Jove Muixeranga de València, Batucada El Saler i l’IES El Saler.

Disposem de material gràfic.

CRONOGRAMA DE LA JORNADA

  • 10:00 h. Concentració de participants amb bicicleta en el punt d’eixida de València: porta de l’Oceanogràfic. Eixida dels grups pel carril bici en direcció a Pinedo: establiment de grups i de voluntaris-acompanyants (suport tècnic de València en Bici).
  • 10:30 h. Arribada a la Creu de la Conca a la platja de Pinedo. Trobada i agrupament amb el grup dels Pobles del Sud.
  • 10:45 h. Continuació cap al Saler.
  • 11:15 h. Arribada al Saler (jardí de la plaça de la Casa de la Demanà) i trobada amb les persones residents i amb les que hi arriben directament.

Muixeranga de benvinguda.

  • 11:30 h. Començament del recorregut per les platges del Saler i la Devesa.
  • 13:00 h. Arribada a l’hotel Sidi, muixeranga i tornada per la Devesa cap al Saler. Durant el recorregut, agents mediambientals comentaran els valors naturals i ambientals d’este Parc Natural.
  • 13:45 h. Arribada a l’IES El Saler: muixeranga, copa i picadeta de benvinguda a càrrec de l’Ajuntament del Saler.
  • 14:00 h. Començament de les activitats al pati de l’IES:

Recital de poesia “Gloria Fuertes i altres dones fortes” per part del grup Faristol. Menjar col·lectiu popular.

  • 16:30 h. Agrupament de participants per a tornar a València pel mateix itinerari d’arribada.
  • 17:30 h. Arribada a l’entrada de l’Oceanogràfic i fi de la jornada.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.