Intersindical Valenciana qualifica d’inadmissible l’augment del SMI proposat pel govern espanyol

defensem_drets_socials_350_225
image-290992
Intersindical Valenciana ha qualificat d’inadmissible l’augment del Salari Mínim Interprofessional per 2016 que proposa el govern espanyol. El govern de Mariano Rajoy ha proposat una augment d’un 1% per 2016, fins els 655,08 euros.  Aquesta proposta suposa que el SMI passarà dels actuals 648,60% als 655,08%. Un augment ridícul i inadmissible. L’augment, que proposa el govern en funcions, suposa consolidar la pèrdua de poder aquisitiu que des de 2010 és del 4,1%.

Per a Intersindical Valenciana cal un augment significatiu del SMI per 2016 i al llarg dels propers anys per situar-lo en 1.200 euros. El SMI de l’estat espanyol es troba per sota dels països de la UE que tenen fixat per llei un salari mínim, només per damunt de Portugal i Grècia. El Sindicat considera que el govern espanyol està incomplint la Carta Social Europea que reconeix que “totes les treballadores i treballadors tenen dret a una remuneració suficient que els proporcione a ells i a les seus famílies un nivel de vida decorós” situant-lo en el 60% del salari mitjà.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.