IVAJ i l’Ajuntament d’Ibi comparteixen programes per a joves

IVAJ_EN_IBI
El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, s’ha reunit a Ibi amb un grup de xics i xiques de 16 a 21 anys que desenvolupen el programa pilot *Jove *Oportunitat. Martí ha destacat que el millor del programa és “quan genera motivacions individuals i, al mateix temps, reforça la identitat del grup participant”.

Acompanyat per l’alcalde d’Ibi, Rafael *Serralta, i la tinent d’alcalde de l’àrea de Joventut, María José Herrero, el secretari de l’IVAJ ha conegut les vivències i impressions del grup participant a Ibi.

En la trobada, Jesús Martí ha destacat la labor del personal tècnic de Joventut, indispensable per a la bona marxa d’aquesta iniciativa en els 19 municipis en els quals s’ha iniciat amb finançament del Fons Social Europeu, així com finalment, el paper dels ajuntaments, a l’hora de desenvolupar polítiques integrals de joventut.

Posteriorment ha visitat el *Espai *Jove d’Ibi que és molt demande per a la realització d’activitats pel que ha sigut ampliat recentment. Aquestes noves instal·lacions constitueixen un espai compartit i han albergat alguns dels tallers de *Jove *Oportunitat.

Jesús Martí ha descrit aquest programa pilot per a joves dins del sistema de garantia juvenil europeu com un enfocament d’educació informal i pràctica amb una visió integral de la persona, que ho singularitza respecte a altres programes focalitzats exclusivament en la cerca d’ocupació.

Dels 19 municipis participants en la fase pilot de *Jove *Oportunitat, set són de la província d’Alacant: Benidorm, Denia, El Campello, Elx, Ibi, Novelda i Torrevella.

L’ajuntament d’Ibi amb una població jove d’al voltant de 4.300 persones participa en les iniciatives de *Xarxa *Jove i és emissor de credencials per a la joventut, com a Carnet *Jove. Així mateix, programa cursos de monitor/a de temps lliure juvenil i convoca els concursos Ibi Jove per a fomentar la creació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.