Joan Ribó i María José Salvador signen un conveni per a regenerar i renovar el barri del Cabanyal

València Noticies | Redacció.- Uns 300 habitatges del barri del Cabanyal podran ser rehabilitats gràcies al conveni per a la gestió de l’actuació de regeneració i renovació urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar que hui han signat l’alcalde de València, Joan Ribó, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador. La actuació suposa una inversió de 12.795.000 euros durant 2016 i 2017, dels quals 4.641.000 corresponen a 2016.

És la segona vegada en pocs dies que l’alcalde i la consellera d’Obres Públiques signen un conveni. L’anterior va ser el del pàrquing de Bruges i hui el conveni ARRUS per al Cabanyal, del qual l’alcalde Joan Ribó ha destacat alguns elements. “Es un pas endavant per al redreçament d’este barri; un barri que ha estat tan maltractat durant els últims 30 anys i on estem posant els fonaments perquè els avanços es puguen veure molt ràpidament”.

La actuación supone una inversión de 12.795.000 euros durante 2016 y 2017, de los cuales 4.641.000 corresponden a 2016.
image-384501

El segon aspecte que ha destacat Ribó “és que acabem de signar un conveni al voltant de la rehabilitació d’habitatges, que és el model en el qual nosaltres ens volem basar; en tots els aspectes de l’habitatge, de la construcció, però apostant no per la nova construcció sinó per la rehabilitació. Pensem que d’esta manera totes les persones que van haver d’eixir del mercat laboral per la crisi de la bambolla immobiliària poden tornar a trobar un lloc de treball a poc a poc amb empreses que són de la ciutat, no grans empreses, i que d’alguna manera poden ajudar a disminuir l’atur en esta ciutat, que és un fet molt important”.

Ha afegit un tercer aspecte patrimonial: “Hem de celebrar que en este procés de rehabilitació este barri tornarà a ser el barri que mai hauria deixat de ser, el barri que alguns vam somiar que fóra, que ja no es destruirà sinó que tornarà a redreçar se i té un gran valor patrimonial i, en definitiva, tornarà a ser un gran barri per a la seua gent, sense voluntat de gentrificació, però també sense voluntat de guetizatció, un barri per a la gent normal que ha viscut ací i per a la que vulga vindre en unes condicions raonables”.

Per la seua part, Maria José Salvador ha afirmat a la seu de la Societat Cabanyal-Canyamelar que “hui hem fet un pas importantíssim signant este conveni per a la rehabilitació i regeneració urbana d’un barri emblemàtic de la ciutat de València com és el Cabanyal, ja que es tracta d’una actuació que tindrà un impacte sobre uns 300 habitatges i que també n’inclou un altre de renovació i regeneració urbana fonamental per a fer-hi intervencions de caràcter més integral”.

Ha destacat la consellera que entre 2016 i 2017 es mobilitzarà una inversió de més de dotze milions d’euros, del quals 4,7 milions corresponen al 2016, “que aporten el Ministeri de Foment i la Generalitat Valenciana”. Ha recalcat “la satisfacció de treballar per la recuperació d’un barri simbòlic de la ciutat de València que hui està d’enhorabona pel que suposa apostar per la rehabilitació. Ho hem dit moltes vegades: el govern del Botànic apostem per la rehabilitació com un vector de la nova economia, perquè genera tres llocs de treball per cada un que genera l’obra nova, i perquè hi ha molts edificis que hem de recuperar per a la ciutadania, per a les persones, perquè amb la rehabilitació rescatem edificis però també rescatem persones i sobretot rescatem oficis que durant el període de la bambolla immobiliària es van perdre. Oficis vinculats a la construcció. Este conveni suposa una important mobilització de recursos humans i recursos econòmics per a passar de la destrucció a la protecció i recuperació d’este barri tant important per a la ciutat de Valencia”.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.